[TESTIMONI] SET BERPANTANG SHAKLEE BANTU IBU ANAK 5 TIDAK MUDAH LETIH DAN BERAT BAYI CEPAT NAIK

testimoni berpantang shaklee

 

Salam dan hai semua..Nama saya ereena hamzah. Boleh panggil Aryn. Saya berasal dari Papar Sabah.

Saya adalah ibu kepada 5 orang anak kecil dan baru sahaja habis berpantang selepas melahirkan anak ke 5.

 

Semasa mengandungkan anak ke 5, doktor sahkan bayi dalam kandungan saya kecil dan menyebabkan saya bertemu Pakar O & G setiap 2 minggu. Hal ini memang merisaukan.

 

Apabila usia kandungan 37 minggu, pakar mencadangkan agar saya bersalin kerana risau berat bayi yang ringan banding adik beradiknya yang lain dan takut2 ada komplikasi lain semasa kandungan yang tidak diketahui..Risau mendengar itu, saya bersetuju dan saya diinduce keesokan harinya.

 

Lahir dengan berat 2.07kg, Eishal memang agak kecil banding bayi seusianya yang lahir cukup bulan.

Dan kerana berat badannya yang ringan, Eishal berdepan dengan masalah jaundice yang agak tinggi

Tiap hari kami akan check bacaan jaundice dan berat badan. Badan saya memang letih apatah lagi perlu menjaga 4 orang anak yang lain lagi.

 

Sejak dari hari pertama Eishal lahir, saya memang amalkan set berpantang Shaklee yang terdiri daripada ESP, Vita Lea, B complex, Vit C dan Ostematrix dan tidak pernah skip.

 

Set ini sangat membantu saya agar tidak mudah letih dan stres dalam keadaan berpantang dan susu meriah. Penting untuk pastikan susu saya banyak kerana perlu kerap susukan Eishal agar berat badannya naik serta bacaan jaundicenya cepat turun dan dalam masa yang sama saya susukan juga kakaknya

 

Alhamdulillah, selepas sebulan lahir, berat badan Eishal meningkat ke 3.1kg dan jaundicenya juga turun. Kami tidak perlu check untuk jaundice lagi selepas itu.

 

Bagai tidak percaya juga berat Eishal yang naik dengan banyak bagi saya kerana Eishal bukan mudah bagi bayi kecil dan punya jaundice yang tinggi untuk naik sebanyak itu since Eishal kerap membuang

Saya percaya perjalanan penyusuan Eishal ini banyak dibantu oleh set berpantang Shaklee ini. Saya sangat bersyukur dapat mengamalkannya seawal kelahiran Eishal. Alhamdulillah.

……………………………………………

Menarikkan? Berminat?

 

BAGAIMANA CARA SAYA NAK ORDER SET BERPANTANG INI?

Untuk membeli set ibu berpantang, boleh klik di sini.

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

  • Berminat nak beli produk Shaklee?
  • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
  • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
  • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply