Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua .. Pagi ni, saya nak berkongsi pengalaman seorang ibu hamil, yang bernama pn Mareeya. Beliau berkongsikan pengalaman beliau hamil kali pertama tanpa Shaklee dan hamil kali kedua dengan vitamin Shaklee. Saya seronok sangat membaca perkongsian beliau, sebab apa yang beliau rasai, sama seperti pengalaman saya jugak. hehe.. Jom baca kisah beliau. 🙂   PERBEZAAN MENGANDUNG PERTAMA & KEDUA Sekarang kandungan Saya dah masuk 23 minggu. Kira dah nak masuk 6 bulan. Saya alami perbezaan yang ketara antara mengandung sekarang & yang pertama dulu… 1st pregnant : saya belum kenal shaklee. Saya makan vitamin klinik kerajaan which is ada folik asid,Read More →

Assalamualaikum semua. Apa khabar yer? Mesti ada yang tertanya-tanya, kenapa saya buat post pasal sel darah pula hari ni.. penting sangat ke sel darah sihat atau sakit.. hehee.. Bagi orang yang sihat, keadaan sel darah sihat atau tidak, mesti jarang nak ambil pusing. Tapi, jika seseorang ada mengalami penyakit kanser darah seperti talesemia, leukemia, pasti mereka akui bahawa sel darah yang sihat sangat penting untuk kesihatan mereka.       Tahu tak anda, terdapat lebih 200 billion sel darah merah dihasilkan setiap hari. Setiap saat, 2.5 juta sel darah baru dikeluarkan ke dalam sistem badan. Zat besi adalah menjadi sebahagian daripada strutktur hemoglobin yang membawaRead More →