Tag Archives: tips kecantikan

8 Cara Mudah Hilangkan Kedut Pada Dahi

Siapa yang ada masalah kedut pada dahi, sila angkat tangan sekarang! hehe.. Sedar tak anda, kadang-kadang ada tabiat yang kerap kita lakukan, dan dilakukan sejak berpuluh-puluh tahun, boleh mempengaruhi struktur kulit. Contohnya : Situasi yang biasa berlaku. pernah tak anda kalau tengok sesuatu yang menarik perhatian anda, sehingga anda tak sedar, anda sedar mengerutkan dahi?… Read More »

10 Rahsia Kulit Cantik Cara Semulajadi 1

Bismillah, Assalamualaikum semua.. Hari ini, saya nak share petua untuk mencerahkan serta membantu memutihkan kulit wajah. Bagi anda yang ada masalah sunburn pun, boleh juga mencuba petua ni. Selamat membaca dan mengamalkannya yer.. hehee       1. BARLI Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Kemudian, tumbuk barli yang telah di goreng itu hingga… Read More »

10 Vitamin Yang Sesuai Dan Selamat Untuk Kulit Yang Berjerawat & Berparut

Tiap kali datang bulan, sudah pasti jerawat akan timbul. Kalau satu takpelah jugak. Tapi ni, hampir seluruh muka, timbul jerawat. Bukan sekadar jerawat baru je yang timbul, bahkan parut jerawat lama pun tak hilang lagi. Sampai nak tengok muka sendiri dalam cermin pun dah tak sanggup. Sedih. Kecewa.  Kalau ada cara nak hilangkan semua masalah… Read More »

TESTIMONI: KULIT WAJAH CERAH BERSERI SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE

  Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Azlinda binti Ismail, pengguna tegar Shaklee dari beberapa tahun yang lalu.Dulu saya sangat skeptikal nak amalkan Vivix, sebab saya tak ada sebarang penyakit dan rasa tak perlu untuk ambilnya. Saya hanya pastikan ibu saya ambil Vivix setiap hari. Sehinggalah apabila saya melihat perubahan nyata pada ibu saya, saya… Read More »