FAQ Mengenai Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum semua. 🙂

Fatim akui, begitu ramai wanita yang berwhatsapp dengan fatim, bertanyakan tentang permasalahan kesuburan ni. Tapi, tidak kurang juga, terdapat suami yang ambil berat tentang permasalahan belum ada anak, walaupun perkahwinan dah mencecah masuk 2 tahun.

Selalunya, sebelum fatim cadangkan vitamin shaklee apa yang sesuai di ambil oleh mereka, selalunya fatim akan tanyakan beberapa soalan. Sebab, melalui soalan inilah, fatim dapat meneka dan membantu pasangan-pasangan dalam merungkai permasalahan mereka.

 

Yelah kan, setiap pasangan, sudah pasti mempunyai masalah yang tersendiri, yang memungkinkan mereka mengalami masalah kesuburan. Kalau semua orang di dunia ni menghadapi penyakit yang sama, maka senanglah kerja pihak perubatan, sebab tidak perlu berfikir banyak. hehee.. Malangnya, setiap orang, mempunyai masalah kesihatan masing-masing. Biasalah kan. hehee

 

Namun di sini, fatim ingin bertanyakan soalan asas, yang mungkin inilah yang sedang anda hadapi sekarang. 🙂

✔ Anda sudah lama berkahwin?

✔ Anda pernah mengalami masalah keguguran sebelum ini?

✔ Anda ada masalah period tidak teratur?

✔ Anda ada masalah cecair kesuburan yang tidak normal dan tidak sihat?

✔ Suami anda ada masalah sperma cair?

✔ Suami anda ada masalah kuantiti sperma yang terlalu rendah?

✔ Suami anda ada masalah kualiti sperma yang terlalu lemah dan tidak bertenaga?

✔ Anda ada masalah telur sukar untuk matang?

✔ Anda ada mengidap penyakit PCOS, Cyst atau Fibroid?

 

 

Hakikatnya, soalan-soalan ini adalah sekadar soalan asas yang biasa fatim tanya pada mereka yang ada masalah kesuburan. Jika anda ada jawapan bagi setiap persoalan di atas, dan masih ada masalah nak mendapat anak, jangan segan-segan untuk hubungi fatim, bagi mendapatkan konsultasi.

Insha Allah, fatim cuba bantu anda sebaik mungkin. Yang menjayakan, tetap Allah jua. :).

Hari ini, fatim ingin berkongsi dengan anda semua, tentang beberapa persoalan yang sering di aju, terutamanya mengenai set Kesuburan Shaklee. 🙂

 

Rahsia bagaimana untuk mudah hamil tanpa perlu melibatkan sebarang kaedah merumitkan dan dijamin selamat serta berkesan bersama vitamin kesuburan Shaklee.

 

Klik untuk buat belian atas talian

 

Ini adalah set kesuburan basic yang boleh anda ambil, dengan syarat anda memang mengamalkan cara hidup yang sihat serta makan makanan seimbang setiap hari. 🙂

 

Apakah Kelebihan Set Kesuburan Shaklee?

Vitamin kesuburan Shaklee bukan sahaja meningkatkan kesuburan TETAPI juga:

🌺 memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan perlekatan telur

🌺 mematangkan ovum untuk memudahkan proses persenyawaan

🌺 bantu sperma hidup lebih lama sehingga 5 hari di tiub fallopio isteri

🌺 hasilkan servikal mukus yang berkualiti dan subur

🌺 menstabilkan hormon

🌺 kuatkan rahim

🌺 menghasilkan sperma yang sihat dan kuat

🌺 melancarkan aturan haid supaya lebih teratur

🌺 membekalkan nutrisi lengkap yang diperlukan dalam badan sebagai persediaan untuk hamil

🌺 mengecutkan cyst / fibroid / endometriosis

 

Apakah Yang Ada Dalam Set Kesuburan Shaklee

Set kesuburan Shaklee mengandungi:

🍀 1 canister ESP

🍀 120 tablets B Complex

🍀 60 capsules GLA Complex

🍀 120 tablets Zinc Complex

 

Apakah Fungsi Set Kesuburan Shaklee

Fungsi vitamin 

🍀 ESP – Soy Protein Isolate Powder (1-2 bulan penggunaan)

Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino perlu yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain.

  • Membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat
  • Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna
  • ESP membina sel otot, kulit dan hormon yang seimbang
  • Menyokong kesihatan prostat lelaki
  • Memberikan tenaga berpanjangan kepada tubuh badan
  • Meningkatkan tahap kesihatan berada pada tahap optimum

 

🍀 GLA Complex (1-2 bulan penggunaan)

Diamalkan oleh wanita, terutamanya yang menghadapi masalah haid tidak teratur dan cecair kesuburan yang tidak normal. Gamma Linolenic Acid (GLA) membantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai “mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair mukus serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah dan likat dan ia sangat-sangat membantu sperma berenang terus ke uterus, ke tiub fallopio dan ke telur (ovum).

Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam tiub fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan kelamin semasa si isteri sedang subur.

 

🍀 B Complex (4 bulan penggunaan)

Paling penting untuk elak kemurungan dan menstabilkan hormon. Keistimewaan B Complex Shaklee adalah ia mengandungi asid folik yang sangat penting dalam membantu pembentukan sel janin. Oleh sebab itu, bagi mana-mana isteri yang TTC, sangat digalakkan mengambil mengambil B Complex sekurang-kurangnya 6 bulan sebelum mengandung.

 

🍀 Zinc Complex (4 bulan penggunaan)

Bagi kaum lelaki, zinc merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang normal serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif dan bertenaga menuju ke telur isteri.

Di samping itu, zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan zinc bagi lelaki akan mengakibatkan perlbagai masalah seksual termasuk sperma yang tidak normal serta masalah prostat. Bagi seorang wanita, zinc sangat membantu dalam melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Sekaligus membantu sperma hidup lebih lama.

 

Confirm Ke Set Kesuburan Shaklee Boleh Membantu Kami Mendapatkan Zuriat?

Setakat ini, Alhamdulillah, ramai customer kami berpuas hati dengan Set Kesuburan Shaklee kami. Set ini merupakan cadangan untuk mereka yang tiada masalah kesihatan dan juga tiada masalah pada sistem peranakan. Dengan pengambilan secara berterusan selama 3 bulan oleh suami isteri, dengan izin Allah ada rezekinya. Kita hanya mampu merancang dan berikhtiar serta berdoa. Yang selebihnya, ada dalam perancangan Allah jua.

 

Berapa Lama Perlu Menunggu Untuk Mendapatkan Hasil?

Set kesuburan Shaklee membantu anda meningkatkan kesuburan dalaman dan memberikan nutrisi yang lengkap sebagai persediaan hamil. Jika anda mengamalkan gaya hidup sihat, menjaga pemakanan & kurang stress, inshaAllah, semuanya akan berhasil dengan izin Allah.

 

Saya Kekurangan Bajet, Adakah Saya Perlu Mengambil Satu Set Lengkap Untuk Berjaya Hamil?

Tidak perlu, ini adalah sebahagian dari cadangan fatim untuk set kesuburan lengkap untuk suami dan isteri, yang baik untuk dalaman dan luaran. Jika anda ada masalah bajet, anda boleh mencuba GLA Complex dan Zinc Complex yang juga membantu meningkatkan kesuburan suami dan isteri.

 

Testimoni Mereka Yang Berjaya Hamil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

  • Berminat nak beli produk Shaklee?
  • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
  • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
  • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply