Produk Super Star Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua … Kombinasi 3 produk hebat Shaklee menghasilkan formula anti-aging terunggul yang terbukti secara klinikal memberikan 25 tahun lebih muda.

 

produk super star shaklee

 

Apa yang menarikya setiap 3 produk ini?

 

PRODUK PERTAMA: VIVIX

Pada 1991, saintis berbangsa Perancis, Dr Serge Renaud membuat pengumuman yang mengejutkan dunia. Beliau melaporkan bahawa rakyat Perancis yang mengamalkan diet kaya dengan lemak tepu, butter, krim, sos, daging merah, merokok tidak memiliki lebihan berat badan seperti rakyat Amerika.

Mereka juga merekodkan insiden yang rendah dalam menghidapi penyakit jantung koronari, diabetes dan lain-lain.

Disebabkan ini, wine merah sangat popular dan meminumnya menjadi habit seluruh dunia.

Wine merah mengandungi RESVERATROL yang secara efektifnya boleh melawan diabetes, sebagai bahan anti-kanser, memperbaiki DNA sel dan memanjangkan usia.

“Hidup 25 tahun lebih lama dan rasa 25 tahun lebih muda” Rahsia Vivix yang mengandungi formula Rejuvetrol yang dipatenkan (kedua-dua Resveratrol dan Polyphenols) menjadikan ianya 10 kali ganda lebih berkuasa berbanding Resveratrol sendirian dalam melambatkan penuaan sel.

>> 1 botol Vivix (bekalan 30 hari) memberikan amaun yang setara dengan Resveratrol di dalam 3,000 gelas wine merah TANPA alkohol

>> 100% tanpa alkohol, ianya BUKAN wine anggur. Satu sudu 5ml Vivix bersamaan dengan Resveratrol dalam 100 gelas wine merah.

Bahan Utama Vivix yang sangat hebat : Anggur Muscadine, Polygonum Cuspidatum, Karot Ungu, European Elderberry.

Vivix juga mengandungi 10 polyphenol dengan pelbagai fungsi hebat.

 

Shaklee menggunakan hanya anggur muscadine yang UNIK sebagai bahan utamanya. Shaklee telah menempah bekalan dunia anggur muscadine untuk 20 tahun akan datang !

Anggur Muscadine memiliki 20 pasang kromosom berbanding anggur biasa yang memiliki hanya 19 pasang kromosom. Secara klasifikasinya, Resveratrol tergolong dalam kumpulan bahan yang dikenali sebagai phytoalexins.

Phytoalexins dikeluarkan oleh tumbuhan untuk melindungi diri mereka daripada serangan bakteria, fungi, serangga, cuaca yang teruk dan stress persekitaran. Resveratrol adalah seperti antibiotik untuk tumbuhan yang diserang, yang dirembeskan secara semulajadi untuk melindungi diri daripada jangkitan.

Anggur Muscadine (Vitis rotundifolia) ditemui tumbuh di bahagian tenggara  Amerika Syarikat, yang mana cuaca dan iklimnya sukar dijangka dan teruk. Disebabkan persekitaran yang sukar dijangka, Anggur Muscadine telah berevolusi menjadi spesies anggur yang lebih besar, lebih kuat dan memiliki kulit yang lebih tebal berbanding anggur tradisional. Anggur Muscadine menghasilkan banyak Resveratrol yang ditemui disimpan di dalam biji dan dibawah kulitnya.

Anggur Muscadine adalah satu-satunya anggur liar yang memiliki 20 pasang kromosom dan pasangan kromosom lebihan ini, memberikan manfaat kesihatan yang lebih, fungsi imuniti yang lebih tinggi dan ciri antioksidan yang lebih kuat.

Saiz Anggur Muscadine adalah sebesar bola golf. Disebabkan persekitaran hidupnya yang unik, matahari yang terik, ia mengandungi kandungan polyphenols dan Resveratrol yang tinggi. Ini memberikan lebih banyak manfaat kesihatan.

 

Bagaimana Vivix memberikan impak kepada 4 kunci mekanisme penuaan selular :

1. KEROSAKAN DNA

Setiap hari, setiap sel diserang oleh ribuan penyerang perosak DNA. Penyerang-penyerang ini merosakkan pengkalan data genetik sel menghasilkan kerosakan yang menjejaskan fungsi sell dan hayatnya.

Vivix membantu melindungi dan memperbaiki DNA sel

2. KAWALAN GENETIK

Regulasi genetik menyumbang kepada kemerosotan sel disebabkan usia

Vivix mengaktifkan “key genetic regulator” yang membantu menurunkan penuaan sel

3. MERENDAHKAN PENGHASILAN TENAGA SELULAR

Mitokondria dalam sel kita menghasilkan tenaga untuk kehdupan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, fungsi sel juga turut menurun

Vivix menggalakkan penghasilan mitokondria secara biogenesis

4. PENGUMPULAN PROTEIN AGE

Kelebihan pengumpulan “Advanced Glycation End (AGE) Products” menyebabkan kerosakan sel yang menurunkan kecekapan dan hayat sel

Vivix melambatkan penghasilan AGE, meningkatkan kecekapan dan hayat sel

PRODUK KEDUA : Collagen Powder

collagen powder shaklee

Shaklee Collagen Powder  diekstrak daripada sisik Red Snapper Fish. Ikan ini hidup pada kedalaman 5,000m di dasar lautan. Dibawah tekanan yang tinggi, ikan biasa sangat sukar untuk hidup.

Oleh itu, menyesuaikan dirinya dengan susana ekstrem dasar lautan,  ciri sisik ikan merah ini adalah elastik dan tahan lasak, pelekatan sel yang tinggi, kelembapan yang tinggi dan berat molekul yang rendah.

Berat molekul Shaklee Collagen powder hanyalah 1,000 dalton. Oleh itu, jika disapu di kulit, ia memerlukan hanya 10 minit untuk diserap terus ke dermis kulit. Jika di makan, ia akan diserap hanya dalam tempoh 20 minit ke dalam aliran darah. Ianya adalah pilihan yang sangat ideal terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah pencernaan.

Selain kolagen dari sisik ikan merah, Shaklee menambah 7 lagi bahan aktif yang meningkatkan keberkesanan Shaklee Kolagen Powder.

Ujian klinikal menunjukkan pembaikan kulit sebanyak 71% selepas 8 minggu penggunaan secara konsisten

 

Kesan dan kebaikan Shaklee Collagen 

1. Menghidratkan, melembapkan dan mengurangkan kekeringan dan pengelupasan kulit

2. Menggalakkan pergerakan, menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang

3. Anti-aging, mengurangkan keketaraan liang pori, kedutan dan garis halus

4. Meningkatkan dan mengembalikan kepadatan dan keanjalan kulit

5. Menyuburkan, menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang lebat dan bersinar

6. Membantu memejalkan, mengurangkan kekenduran

7. Memudarkan pigmentasi dan tompok hitam, memberikan tona kulit yang lebih sekata

 

Shaklee Kolagen Powder mengandungi bahan yang asli, semulajadi dan selamat. Tiada gula, pewarna dan perisa sintetik

Mudah larut dalam air, mudah dibawa dan dimakan. Mudah dicampur dengan protein shake Shaklee

 

Cara pengambilan yang berkesan :

1. Minum terus atau campur dengan minuman 3 jam sebelum tidur (memperbaiki kulit)

2. Diambil pagi semasa perut kosong atau dicampur dengan ESP, mealshakes, air sejuk atau suam

3. Dicampur dengan toner (4ml) untuk dijadikan masker, sapu sekata disekitar mata, muka, leher selama 15 minit (1-2 kali seminggu)

PRODUK KETIGA: VITAMIN C

Perbezaan Vitamin C Shaklee

Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang mencipta Vitamin C dengan pelepasan masa (sustained release). Setiap tablet mengandungi Vitamin C yang bersamaad dengan 7.5 hidangan penuh termasuk kulit buah oren (533mg). Setiap jam, sebanyak 100mg Vitamin C dilepaskan ke dalam aliran darah kita selama 5 jam berturut-turut.

Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavanoid untuk membantu meningkatkan penyerapan Vitamin C dalam tubuh, mengurangkan inflamasi (keradangan) dan melawan bakteria serta radikal bebas.

Vitamin  C juga membantu merangsang pembentukan kolagen yang merupakan kompaun asas otot, tisu, gusi, rangka dan kartilage.  Kolagen mengurangkan kedutan, mengelakkan otot menggeleber.

Pengambilan Vitamin C setiap hari menggalakkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan mengurangkan pembentukan pigmentasi

Inilah 3 Superstar Products Shaklee yang membantu anda hidup lebih muda dan cergas.

 

BAGAIMANA NAK BELI SET SUPERSTAR PRODUCT SHAKLEE?

Ingin membeli secara online? Cuma perlu klik pada gambar di bawah. Jika ada sebarang kekeliruan atau pertanyaan, boleh whatsapp fatim di 011-3201 4534.

 

produk super star shaklee

KLIK DI SINI UNTUK BELI PRODUK SUPER STAR SHAKLEE

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

  • Berminat nak beli produk Shaklee?
  • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
  • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
  • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply