Atasi Masalah Ekzema Dengan Cara Semulajadi

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua …

 

Supplemen Cadangan Untuk Pesakit Ekzema

Adakah anda mengidap penyakit ekzema atau adakah ahli keluarga anda yang sedang mengidapnya? Alhamdulillah, dengan izin Allah, dengan menggunakan produk Shaklee, insyaALLAH, masalah ekzema dapat di atasi.

Adakah anda tahu apa itu Ekzema?

Biasanya bayi yang ada ekzema, mempunyai dermatitis (kemerahan, kupingan dan bengkak) pada muka, tangan dan kaki serta pada bahagian badan. Mungkin juga terdapat pada pelipat kelopak mata, leher, siku, lutut atau pergelangan kaki juga turut terjejas dengan lebih teruk. Keadaan ini, biasanya menyebabkan anak rasa sangat gatal.

 

Jom kita ikuti kisah pengamalan Pn Iffah ketika beliau menjaga baby Faheem yang ekzema sejak dilahirkan lagi. Faheem ini mendapat ekzema kerana Pn Iffah mengambil steroid kerika mengandung (kerana Pn Iffah mengidap masalah kesihatan SLE nya)

 

Testimoni Pn. Iffah

Pelbagai alternatif rawatan yang ada tetapi rata-rata mengatakan ianya bertindak sementara dan mempunyai kesan sampingan yang memudaratkan. Jadi, saya di sini ingin berkongsi pengalaman saya merawat masalah eczema yang dihidap oleh Faheem sejak lahir lagi.

Sejak dilahirkan lagi, Faheem telah mengambil steroid (dalam bentuk cecair) kerana dari dalam rahim Faheem telah mendapat bekalan steroid dari saya (Steroid tidak boleh dihentikan pengambilan serta merta). Akibatnya, timbullah ruam-ruam kecil, merah dan gatal-gatal pada pipi dan leher Faheem. 

Keadaan bertambah teruk apabila saya diserang SLE yang aktif pada minggu kedua berpantang mengakibatkan dosage steroid di tambah dan eczema Faheem mengganas. Ruam Eczema semakin banyak, dan jelas kelihatan dan akibat di garu ia menanah. 

Pelbagai rawatan dah saya cuba. Pergi berjumpa pakar kanak-kanak, pakar sakit kulit… tapi kesannya hanya sementara. Bila disapu cream ia berkurang apabila tidak ia kembali. 

Hampir setahun saya mencuba akhirnya saya melihat perubahan setelah saya mengambil Euphoria breastfeeding Set (Set Basic, OsteMatrix dan Energizing Soy Protein(ESP)) atau lebih popular dengan nama Set 3M dan bagi luaran saya mandikan Faheem dengan Basic H2 Shaklee. 

Klik untuk buat pembelian secara online
Anda boleh lihat selepas 5 bulan, kulit Faheem menjadi sangat halus dan tiada lagi parut atau kesan eczemanya. Senang hati saya. Selepas berhenti menyusu, saya berikan Faheem 3 perkara WAJIB bagi memastikan sistem pertahanan tubuh Faheem di paras optimum bagi melindungi Faheem dari masalah kulit dan masalah kesihatan yang lain.
Apakah 3 item WAJIB itu??
Sudah semestinya:
  • Basic H2, Magic Liquid yang sangat marvellous dan
  • Shaklee Meal Shakes perisa Vanilla yang sangat lazat!
  • Herbal Blend, super-moist cream yang mengikat kelembapan kulit dan diperkaya dengan sari tumbuhan yang sangat bagus untuk kulit.
Credit to : Iffa
Inilah 3 produk yang di ambik oleh pesakit ekzema untuk mengatasi penyakit ini daripada terus merebak dan melarat, iaitu Shaklee Meal Shakes, Basic-H dan Herbal Blend Multipurpose Cream
1. Meal Shakes: Ia digunakan sebagai minuman
2. Basic H: Ia digunakan sebagai mandian
3. Herbal Blend: Ia  digunakan sebagai krim sapuan

** Meal shakes boleh diambil oleh kanak-kanak yang berumur 1 tahun ke atas. Ibu Menyusu yang ada bayi bawah setahun, yang mengidap ekzema, ESP juga boleh membantu.
Bagi anda atau ahli keluarga anda yang mempunyai masalah ekzema, jangan berlengah lagi… Jom dapatkan produk Shaklee ini dengan harga yang sangat menjimatkan… 🙂
**** PERINGATAN :
Walaubagaimanapun, Basic-H & Herbal Blend tidak sesuai untuk mereka yang mengidap ekzema atopik (kulit pesakit yang terlalu kering) kerana Basic-H adalah cecair double concentrated yang boleh menyebabkan kulit pesakit semakin kering dan ekzema boleh merebak dengan lebih teruk. Sila maklumkan keadaan pesakit sebelum anda membuat keputusan untuk membeli sebarang produk.
p.s: Hubungi saya untuk konsultasi dan pembelian vitamin

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

  • Berminat nak beli produk Shaklee?
  • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
  • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
  • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply