Adakah Penyakit SLE Itu Bahaya

APAKAH SLE

 

apakah sle

 

Mungkin masih ada yang masih kabur mengenai penyakit SLE.

SLE merupakan sejenis penyakit kronik auto imun iaitu antibodi dalam tubuh pesakit sepatutnya melindungi badan untuk melawan penyakit, tiba-tiba berubah menyerang organ atau sel tubuh badan pesakit itu sendiri.

Bagi pesakit SLE, antibodi yang terhasil menyerang sel tubuh sendiri menyebabkan organ dalam tubuh badan pesakit mengalami keradangan.

 

INFO SLE
 • Di anggarkan 10,000 warga tempatan menghidap penyakit autoimun ini
 • Kerap menyerang orang-orang Asia berbanding dengan orang barat
 • Keadaan menjadi serius apabila melibatkan pelbagai organ dalam tubuh. Sebab itulah penghidap Lupus akan mengalami gejala yang berbeza antara satu sama lain
 • Tidak boleh sembuh tetapi ia boleh di rawat atau di kawal
 • Lebih 10 kali lebih kerap berlaku pada kalangan wanita berbanding lelaki
 • Bukan luar biasa bagi seseorang itu menghidapi SLE selama berbulan atau bertahun sebelum mereka menyedari dirinya di diagnosis menghidap penyakit ini
 • Penyakit ini tiada ubat cuma memerlukan penjagaan yang khusus

 

Image result for sle

Organ-organ yang biasanya di serang oleh penyakit SLE

 

SEL BADAN MENJADI ROSAK, BILA DI SERANG OLEH SISTEM ANTIBODI SENDIRI

Sel tubuh yang di serang oleh sistem antibodi boleh menjadi rosak dan membuatkan organ yang di serang mengalami keradangan.

Kesannya, tenaga badan akan menjadi lemah, metabolism menurun dan badan cepat letih. Bahkan, ia membuatkan pesakit SLE mudah di serang pelbagai penyakit.

Risiko untuk wanita yang terkena penyakit SLE antaranya, sukar untuk hamil kerana di khuatiri tubuhnya tidak mampu untuk melindungi kehadiran fetus di dalam rahim agar lebih sihat. Bahkan, suntikan steroid juga boleh mempengaruhi janin.

Rawatan lanjut dari doktor pakar adalah sangat penting, bagi memelihara kesihatan ibu dan janin.

 

BAGAIMANA VIVIX DAPAT BANTU KURANGKAN KEROSAKAN SEL AKIBAT SERANGAN SISTEM ANTIBODI SENDIRI

Hakikatnya, selain vivix, terdapat beberapa lagi jenis vitamin lain yang boleh pesakit SLE ambil. Namun begitu, yang paling utama adalah Vivix, sebab cuma supplemen vivix sahaja yang membantu memperbaiki bermula dari sel.

Pembaikian dari sel asal ini adalah sangat penting bagi pesakit SLE, bagi mengurangkan keradangan pada organ yang di serang.

 

Resveratrol Sebagai Penawar Penyakit SLE

Sejak pertama kali saintis menemui resveratrol pada tahun 1939 apabila berjaya diasingkan oleh Takaoka daripada sejenis akar. Pada tahun 1963 pula ia ditemui dalam akar Japanese knotweed atau polyganum cuspidatum.

Resveratrol banyak terdapat secara semulajadi dalam kulit anggur merah. Selain itu, ia juga terdapat dalam wain merah dan dikaitkan dengan kesan anti radang.

 

Kajian Klinikal Resveratrol Terhadap Penyakit SLE

1. Kajian Saintis China

Terdapat sekumpulan saintis daripada China yang telah menjalankan kajian menyeluruh tentang kesan resveratrol pada pesakit SLE. Anda boleh baca kajian ini dalam artikel Kajian Saintis China. Pautan ini adalah dalam bahasa Mandarin, bagaimanapun ia menjelaskan kesan SIRT1 dalam Resveratrol sebagai peranan yang penting dalam patogenesis SLE.

 

2. Lain-lain Kajian

Terdapat kajian lain terhadap resveratrol yang menyatakan kesan positif terhadap penyakit SLE. Antaranya:

Resveratrol dan polifenol tumbuhan mempunyai atheroprotective yang membantu membalikkan proses kolestrol protein (RCT). Ini sangat bermanfaat bagi pesakit SLE terutama dengan masalah rheumatic arthritis.

Seterusnya resveratrol mampu untuk mengatasi faktor pro-atherogenic dalam SLE dan plasma RA. Resveratrol bertindak sebagai agen anti-atherogenic dengan menghalang lipid yang berlebihan melalui kesan ke atas pengangkutan kolesterol.

 

VIVIX BANTU PENYAKIT SLE DENGAN 4 CARA

1. Membaiki dan Mempertahankan Sel

Kajian menunjukkan bagi pesakit yang mempunyai autoimmune tinggi (seperti SLE) berisiko tinggi untuk mengalami:

 • Kerosakan genomik DNA
 • Penghasilan radikal bebas

Ramuan vivix yang terdiri daripada lobak ungu, elderberries, japanese knotweed dan anggur muscadine membantu memperbaiki dan mempertahankan sel melalui pengaktifan Nrf2.

 

2. Pengawalan Genetik

 • Genetik adalah warisan, umpamanya yang biasa kita dengar apa yang daripada ibu bapa kita kadangkala boleh diwariskan kepada kita. Contohnya diabetes, penyakit SLE, kanser dan sebagainya adalah antara penyakit warisan secara genetik.
 • Setiap sel dalam badan mengandungi pengawal selia genetik yang menyumbang kepada kemerosotan yang berkaitan dengan usia.
 • Bahan-bahan Vivix menunjukkan hasil yang positif memberi kesan kepada genetik pengawal selia (menghidupkan gen umur panjang dalam setiap sel) yang seterusnya membantu untuk menolak selular penuaan.
 • Dalam kata lain Vivix memperbetulkan kembali struktur genetik yang menyebabkan SLE dan penyakit-penyakit lain serta mempertingkatkan fungsi DNA kepada lebih baik.

 

3. Vivix memberikan tenaga kepada sel

 • Dalam badan kita ada bahan yang disebut sebagai mitokandria, iaitu sejenis bahan yang membantu menghasilkan tenaga untuk memastikan sel berkembang dengan baik dan sihat. Fungsi mitokandria boleh menurun disebabkan oleh serangan-serangan, justeru ia boleh membantutkan perkembangan dan pembahagian sel yang sihat.
 • Seumpama begini, jika kecekapan mitokondria berkurangan, fungsi sel akan merosot. Bahan-bahan dalam Vivix menggalakkan biogenesis mitokondria (pengecasan semula dan salinan mitokondria). Ini memberi lonjakan tenaga kepada sel.

 

4. Melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE

 • Protein AGE adalah zat yang dibentuk dari gula dan protein berlebihan yang saling terikat. Apabila badan terkandung banyak protein AGE, sel akan menjadi tepu akhirnya banyak penyakit tersekat dan terkumpul. Secara ringkasnya protein AGE ni menghalang dan menyekat fungsi sel yang normal. Semakin banyak timbunan protein AGE semakin tinggi tubuh terdedah kepada pelbagai penyakit.
 • Dalam aspek penyakit SLE, sel tubuh tidak berfungsi secara normal. Justeru Vivix dapat membantu melambatkan dan menghalang penimbunan protein AGE dalam tubuh.

 

TESTIMONI PESAKIT SLE

testimoni SLE shaklee

 

testimoni SLE shaklee

 

testimoni SLE shaklee

 

testimoni SLE shaklee

 

testimoni SLE shaklee

 

testimoni SLE shaklee

 

BAGAIMANA CARA SAYA NAK DAPATKAN SET SLE SHAKLEE

Mudah saja. Untuk membuat pembelian secara online, anda boleh klik pada gambar di bawah. Pembelian boleh menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit yang mempunyai logo Mastercard atau Visa.

 

set SLE shaklee

KLIK DI SINI UNTUK BELI SET SLE SHAKLEE SECARA ATAS TALIAN

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

 • Berminat nak beli produk Shaklee?
 • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
 • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
 • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply