6 CARA MUDAH BINA OTOT BAGI LELAKI KURUS

Wanita mana yang tak terpikat bila melihat lelaki berotot, yang kelihatan gagah dan di tambah lagi pakej tampan seperti Zain, suami Cik Ta atau Fattah Amin. Betul tak?. 🙂

Kalau ada wanita yang dapat suami berotot dan tidak boroi, itu pun sudah satu tuah. hehe.. Sebab tidak semua lelaki yang memiliki bentuk tubuh seperti ini.  Sebab itu, cik kak-cik kak semua, kalau dapat suami yang rajin buat senaman tu, rajin pergi gym ke, janganlah larang. Mana tahu, tak lama lagi, anda berpeluang di peluk oleh badan sado si suami. 🙂

Ramai yang kata, nak dapat badan sado, bukannya mudah. Susah beb… Percaya tak, kalau akak kata, nak dapat badan sado, sebenarnya sangat mudah. Tapi bak kata orang, NO PAIN NO GAIN. Jom baca. 🙂

 

 

Kebanyakkan lelaki mentafsirkan kelelakian mereka dengan timbunan otot-otot pada tubuh mereka. Namun, bagi mereka yang kurus, lambang kebanggaan ini dilihat sukar untuk dimiliki lantaran susuk tubuh yang jauh daripada susuk seorang atlet.

Namun begitu, anda tidak perlu runsing lagi memikirkan bagaimana mahu mendapatkan otot-otot tersebut. Menurut Pakar Nutrisi dari Amerika, Ben Greefield, lelaki kurus memiliki kelebihan kerana mereka memiliki tubuh dengan kadar lemak yang rendah. Greenfield menyenaraikan beberapa kaedah yang boleh dilakukan untuk mendapat otot idaman berdasarkan pengalamannya.

 

6 Panduan Mudah Untuk Bina Badan Walaupun Anda Kurus

#1: Kerap mengangkat bebanan

#2: Cari teman latihan bersama

#3: Pelbagaikan bentuk latihan senaman

#4: Makan daging

#5: Makan lebih sumber karbohidrat

#6: Amalkan pengambilan supplemen untuk meningkatkan tenaga.

 

PENGAMBILAN PROTEIN SANGAT PENTING BAGI MEMBANTU MEMBINA OTOT

 

Klik untuk pembelian secara online

 

Jika anda melakukan senaman di mana-mana gym, pasti ramai yang menasihatkan anda untuk mengambil lebih banyak protein, bagi membantu untuk membina otot badan. Pengambilan protein sebelum dan selepas melakukan senaman, dapat membantu mencegah otot daripada cedera dan boleh mengelak kulit daripada tidak tegang dan menggeleber.

Pengambilan makanan pepejal seperti daging, adalah antara pilihan sumber protein yang boleh anda amalkan. Namun, di akui oleh ramai ahli bina badan, bahawa pengambilan makanan pepejal sahaja adalah agak sukar untuk mendapatkan jumlah protein yang mencukupi untuk bina otot.

Jadi, antara pilihan yang boleh anda ambil adalah dengan mengambil supplemen tambahan yang mengandungi tinggi dan kaya protein. Ia boleh jadi protein dari sumber whey protein, susu atau soya.

 

Bagi membantu anda untuk membina otot, ESP dan Cinch Shake Mix adalah produk Shaklee yang kaya dengan protein. Pengambilan kedua-dua ini serentak, dapat membantu untuk meningkatkan jumlah protein yang anda perlukan.

 

 

TESTIMONI :

Dalam tempoh 9 bulan sahaja, dengan pengambilan set abang sado serta membuat senaman, beliau akhirnya berjaya mendapat bentuk badan sado dan seksi, idaman ramai lelaki. Anda bila lagi?

 

 

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

  • Berminat nak beli produk Shaklee?
  • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
  • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
  • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply