Omega Guard Bakar Lemak Visceral

Sudah pasti, bagi mana-mana orang akan beranggapan bahawa Omega 3 hanya membantu dalam meningkatkan kebaikan otak serta daya ingatan seseorang. Jarang kita memikirkan bahawa Omega 3 juga turut membantu dalam melangsingkan badan. Itulah kelebihan yang ada dalam Omega Guard Shaklee.

Malahan, bagi peminat supplemen Shaklee, pasti lebih cenderung mengambil lecithin bagi membantu melangsingkan badan. Jadi, sekarang ni, jika pengambilan lecithin tidak menunjukkan hasil yang anda inginkan, apa salahnya anda mencuba pula Omega Guard, betul tak?

Didalam minyak ikan, terdapat asid lemak omega yang mengandungi DHA & EPA.

omega guard shaklee

Pasti ramai yang tertanya-tanya, betul ke Omega boleh membakar lemak?

Supplemen minyak ikan boleh membantu orang gemuk dan orang-orang yang mempunyai tekanan darah tinggi untuk menurunkan berat badan. menurut National Institutes of Health, Omega-3 asid lemak atau asid lemak politaktepu, yamg ditemui dalam minyak ikan. Ia dianggap penting untuk diet anda kerana badan anda tidak boleh membuat asid lemak poli tak tepu”

 

Bagaimana Lemak Omega-3 boleh membakar lemak?

Lemak omega-3

  • Lemak omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis)
  • Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk mengurangkan selera makan anda supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan
  • Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda)
  • Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga
  • Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak   —> Anda boleh mengambil Omega-3 lemak untuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan metabolisme membakar lemak anda
  • Lemak omega-3 boleh  ditemui dalam salmon, flaxseeds, kacang, Omega-3 tambahan dan lain ini 79 makanan sumber lemak Omega-3

 

3 cara yang lebih Omega-3 lemak akan membantu anda mengurangkan berat badan

wanita timbang berat badan

 

1. Lemak omega-3 membantu anda mengawal kelaparan anda dengan menstabilkan paras gula darah anda

2. Satu kajian Australia menunjukkan bahawa apabila orang yang mengikuti program senaman mengambil omega-3, menunjukkan pembakaran lemak yang lebih tinggi berbanding dengan orang yang bersenam tanpa pengambilan omega 3

3. Kajian yang dilakukan di Jepun & Czech republik mencadangkan bahawa Omega-3 lemak menghalang pembentukan lemak badan hodoh dan kajian ini juga menyatakan bahawa Omega-3 lemak menggalakkan pembakaran lebih lemak

” Satu kajian 2001 yang disiarkan dalam edisi 2002 Mei “Penyelidikan Obesiti” mendapati bahawa tikus yang makan minyak ikan mendapat berat badan yang kurang daripada tikus yang makan minyak kacang soya..

Tambahan pula, satu kajian 2004 yang disiarkan dalam “Lipid” mengesahkan hubungan antara berat badan dan minyak ikan seperti tikus dengan diet Omega-3, menunjukkan pengurangan pada tahap lemak dan leptin.

Leptin adalah hormon yang mengawal selera makan dan umumnya lebih rendah dalam individu dengan badan yang rendah kandungan lemak. Kajian 2004 dalam “Lipid” menyimpulkan bahawa minyak DHA lemak mengurangkan pengumpulan lemak dalam badan dengan menyekat hipertropi dan hiperplasia sel-sel lemak.

Kamus Perubatan Mosby “menjelaskan bahawa hipertropi dan hiperplasia merujuk kepada pembesaran sel-sel dan peningkatan dalam pengeluaran sel, masing-masing.”

 

Testimoni Set Kurus Shaklee

 

 

 

 

 

Nak beli Set Kurus Shaklee? Klik DI SINI.

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

  • Berminat nak beli produk Shaklee?
  • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
  • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
  • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply