Nutriferon Membantu Untuk Meningkatkan Imunisasi

nutriferon shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi semua … Pagi ini, saya ingin berkongsi bersama anda, mengenai Nutriferon Shaklee serta kebaikan yang terdapat di dalamnnya..

 

Perkenalan Nutriferon Shaklee

 • Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954
 • Dan, selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr Kojima telah berjaya mencipta satu-satunya interferon semulajadi di dunia, iaitu Nutriferon.
 • Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan : biji labu, bunga safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago, mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh
 • Formula yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan
 • Penemuan dan rekaanya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi
 • Nutriferon menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri
 • Apakah Interferon? Interferon adalah merupakan bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya akan di aktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain2.

Apakah Fungsi Nutriferon Untuk Badan kita?

 • Nutriferon adalah supplemen yang bertindak sebagai “Immune Booster” atau membantu meningkatkan tahap imun dalam badan kita.
 • Nutriferon bertindak di dalam badan kita, melalui dua cara iaitu:
 1. Ia mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif & cepat
 2. Ia menggerakkan “kumpulan cari dan musnah” dalam sistem imuniti badan kita

Cara pengambilan makanan kita seharian yang tidak sekata, kadang-kadang makan, kadang-kadang kalau tak sempat lunch, kita akan mengambilnya pada lewat petang. Malahan, kita juga makan makanan ringan untuk menggantikan makanan tengahari kita. 

Dengan cara pengambilan makanan yang tidak teratur seperti ini, telah menyebabkan badan kita mencapai tahap imunisasi yang rendah atau tahap minimum. Pada tahap ini, kita akan mudah diserang oleh penyakit berjangkit, penyakit demam atau selesema dan sebagainya. Jadi, adalah amat perlu untuk badan kita mengambil supplemen yang boleh membantu kita untuk kembali meningkatkan tahap imunisasi di dalam badan kita.

Kenapa perlunya kita mengambil Nutriferon?

Nutriferon ini membantu badan kita untuk meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun. Setiap hari kita terdedah dengan pelbagai ancaman kesihatan, yang tidak dapat dilihat seperti:

 1. Jangkitan virus seperti selesema & hepatitis
 2. Toksin dari persekitaran seperti selesema burung & SARS
 3. Menyentuh barang-barang di kedai atau di tempat awam, biarpun di rumah sendiri (di mana kita tidak sedar virus telah tersebar & boleh membahayakan kesihatan kita)

Interferon ini membantu melindungi kita daripada pendedahan harian yang boleh membawa kepada penyakit serius atau penyakit biasa. Jadi, adalah amat penting untuk kita menolong badan kita untuk membantu diri kita sendiri. 

Sebagaimana tujuan Nutriferon; ia adalah untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli bagi menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi di dalam skop yang lebih luas terhadap serangan virus selesema dan pelbagai lagi virus lain.

Siapakah yang perlukan Nutriferon?

 1. Mereka yang ingin kekal sihat
 2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan
 3. Individu yang selalu stress
 4. Ibu yang menyusukan anaknya
 5. Individu yang mengamalkan makan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan yang aktif
 6. Mereka yang banyak travelling & sentiasa bergerak
 7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi yang rendah (biasanya, mereka ini mudah akan terjangkit, apabila orang sekeliling mereka tidak sihat)
 8. Sesiapa yang mengidap selesema, demam, kanser / asma

Kenapa mesti memilih Nutriferon Shaklee?

1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi

– Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.

2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.

4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.

5. Formula eksklusif dilindungi oleh 3 paten

– Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.

6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

 

button esell shaklee

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

 • Berminat nak beli produk Shaklee?
 • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
 • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
 • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply