DTX Complex

 

Membantu Hati untuk Perbaharui, Segar dan Cergas Semula.

Detox Semula Jadi 
Hati yang sihat memainkan peranan yang penting untuk kesejahteraan dan kesihatan anda. Bantu tubuh anda menyingkirkan toksin untuk mengembalikan dan mengekalkan kesihatan hati anda, agar anda berasa lebih sihat.

DTX® Complex membekalkan nutrisi untuk menyokong fungsi hati yang sihat menggunakan formulasi herba yang melindungi dan merangsang fungsi tubuh untuk mengekalkan hati yang sihat.

 

Keistimewaan Shaklee

DTX® Complex diformulasi khas dengan ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, schizandra chinensis, dandelion, kunyit dan articok yang melindungi dan merangsang fungsi tubuh untuk mengekalkan hati yang sihat.

 

Nutritional Facts

Saiz Hidangan : 3 Kaplet

Ramuan Amaun Setiap Kaplet
Ekstrak Schizandra
(Schizandra chinensis) (buah)
125 mg
Ekstrak Milk Thistle
(Silybum marianum) (biji)
117.65 mg
Ekstrak Dandelion
(Taraxacum officinale) (akar)
91.67 mg
Ekstrak Cendawan Reishi
(Ganoderma Iucidum) (badan buah)
33.33 mg
Ekstrak Kunyit
(Curcuma longa) (rizom)
25 mg
Ekstrak Articok
(Cynara scolymus) (daun)
25 mg

 

Setiap tablet mengandungi formulasi gabungan 6 jenis herba tradisional iaitu:

 1. Ekstrak Milk Thistle (silybum marianum)– herba semulajadi yang terkenal sejak 2000 tahun dahulu dalam bidang perubatan kanser. Mengandungi 80% flavonoid silymarin yang memberi fungsi antioksidan aktif dan merangsang pembentukan sel hati bagi proses detoksifikasi, melindungi hati dan menentang kanser
 2. Artichoke (cynara cardunculus)– sejenis tumbuhan boleh dimakan terutamanya hatinya. Kaya dengan rangkaian polyphenol dan cynarin untuk merangsang regenerasi sel hati bagi memperbaiki fungsi hati keseluruhannya.
 3. Turmeric (curcuma longa)– selain herba yang terkenal dalam rempah kari masakan, turmeric (kunyit) juga diperkaya dengan kandungan curcumin (signifikan kepada warna kuning) yang penting sebagai herba untuk kesihatan dengan membawa manfaat sebagai antibakteria, anti-inflamasi, antioksida dan anti-kanser.
 4. Dandelion (taraxacum officinate)– sejenis bunga yang membawa maksud ‘penawar’ dan terkenal dalam perubatan china, sejak 1000 tahun dahulu untuk melegakan inflamasi hati, keracunan makanan dan mencegah tumor. Mengandungi unsur sterol, flavonoid, musilage dan eudesmanolide yang merangsang fungsi antibiotik, sistem imun, fungsi laksatif dan penyingkiran toksin.
 5. Schizandra (schisandra chinensis)– terkenal sebagai ‘ultimate superberry’ oleh bidang perubatan tradisional china dengan fungsi sebagai tonik herba pembersih organ hati dan menyingkirkan toksin. Ia juga dipercayai boleh melindungi hati daripada kerosakan akibat racun selain menyumbang kepada faedah kecantikan seseorang.
 6. Cendawan Reishi (ganoderma lucidum)– mengandungi komponen aktif polisakarida untuk menentang kanser dan menggalakkan sistem imun, triterpenes untuk melindungi hati dan menghalang tindakbalas allergi dengan mengawal histamin, serta unsur protein peptida yang membawa ciri-ciri antioksidan.

 

Masalah Kesihatan Sesuai Ambil DTX Complex

 1. Perokok
 2. Hepatitis
 3. Fatty liver
 4. Ketagih alkohol
 5. Anemia (kurang darah merah)
 6. Masalah ginjal dan pundi kencing
 7. Psoriasis
 8. Ekzema

 

Untuk order boleh whatsapp fatim di 011-3201 4534 atau boleh order di sini.

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

 • Berminat nak beli produk Shaklee?
 • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
 • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
 • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply