10 FAQ Yang Paling Popular Berkaitan Pendaftaran Keahlian Shaklee

Ramai yang gemar beli vitamin Shaklee, tetapi kurang berminat untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. Nak tahu kenapa?

Sebab mereka tak tahu, yang mereka boleh dapat banyak kelebihan bila menjadi ahli yang berdaftar. Bukan itu sahaja, bila mereka membeli melalui kawan-kawan, ada sesetengah kawan ni tak berkongsi tentang istimewanya keahlian ni. Jika mereka dah membeli lebih RM 800, kawan-kawan pun tak ada terangkan apa-apa, padahal mereka dah layak untuk mendapat free membership. Sayang kan?

Dalam pada tu, sebelum menjadi ahli, banyak persoalan yang sering di ajukan kepada kami, pengedar sah Shaklee.

Ini adalah antara soalan-soalan yang kerap di tanya bila fatim ajak mereka untuk mendaftar sebagai ahli.

 

 

 

Soalan #1 : Bagaimana Nak Daftar Sebagai Ahli Shaklee

 

 

Untuk mendaftar sebagai ahli, ada dua pilihan cara. Samada anda memilih untuk mendaftar secara online atau offline.

Jika memilih cara online, anda boleh sendiri secara online (klik untuk baca) atau boleh hubungi fatim. Fatim akan bantu uruskan pendaftaran.

Anda juga boleh memilih untuk pergi sendiri ke cawangan Shaklee untuk mendaftar sebagai ahli (klik untuk baca).

 

 

Soalan #2 : Berapa Yuran Kena Bayar Untuk Jadi Ahli

Untuk menjadi ahli, sebenarnya ada 2 kaedah. Anda bayar RM75 atau menjadi ahli secara PERCUMA.

 

Bayar RM 75 Jadi Ahli Secara Percuma
 • Jika anda ingin mendaftar sebagai ahli, tanpa membeli produk Shaklee, anda cuma perlu bayar RM 75 sahaja.
 • Tetapi, jika anda memilih untuk pergi sendiri ke cawangan Shaklee, anda cuma perlu bayar RM 65 sahaja.
 • Jika anda ingin membeli produk sekaligus, dan pembelian anda kurang dari 200 points atau lebih kurang RM 700 harga ahli, anda juga kena bayar yuran, RM 65.
 • Jika anda memilih untuk membeli produk shaklee, dan harganya melebihi RM 700 harga ahli atau ia mempunyai nilai mencukupi 200 points, secara automatik anda sudah layak untuk mendapat keahlian secara percuma.
 • Jika anda rasa keraguan, untuk tahu macam mana nak kira points, anda boleh hubungi fatim. InshaAllah, fatim akan bantu anda untuk membuat pengiraan.
 • Dengan membeli nilai mencukupi 200 point, anda bukan sahaja tidak perlu bayar yuran bernilai RM 65, bahkan anda juga tidak perlu bayar kos pengeposan.

 

 

Soalan #3 : Jadi Ahli Kena Buat Bisnes Ke

Konsep keahlian berdaftar Shaklee ni menggunakan konsep kepenggunaan macam ahli mesra, ahli bonuslink, ahli mydin, ahli aeon dan banyak lagi. Kita menjadi ahli, diaorang tak paksa kita jual barang diaorang kan? Begitu jugalah keahlian berdaftar Shaklee.

Shaklee tidak mengenakan syarat yang semua ahli mesti membuat bisnes untuk mendapat kelebihan sebagai ahli berdaftar shaklee. Adik beradik fatim pun menjadi ahli biasa sejak 5 tahun yang lepas, tetapi tak buat bisnes pun. Cuma diaorang tetap juga mendapat manfaat sebagai ahli seperti dapat beli produk Shaklee dengan harga ahli.

 

Soalan #4 : Jadi Ahli Wajib Ke Beli Setiap Bulan

Tidak perlu.

 

Soalan #5 : Apa Kelebihan Kalau Jadi Ahli Shaklee

 • Anda mendapat membeli dengan harga ahli
 • Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.
 • Peluang untuk membuat bisnes, secara online/offline. Jika mendaftar menjadi ahli di bawah team kami, anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.
 • Menikmati promosi hebat setiap bulan

 

Soalan #6 : Lepas Jadi Ahli Kena Beli Sendiri Ke

Ramai pelanggan fatim, lepas mendaftar sebagai ahli Shaklee, pun masih membuat pembelian produk Shaklee melalui fatim. Jangan risau, fatim yang komited buat bisnes Shaklee sepanjang masa ni, untuk bantu buat pembelian ahli Shaklee yang mendaftar dengan fatim, adalah satu penghormatan kepada pada fatim sendiri.

 

Soalan #7 : Kalau Saya Nak Daftar Dengan Orang Lain, Tapi Minta Consultation Dari Fatim, Boleh Ke

Bergantung kepada bentuk soalan yang anda ingin tanyakan. Kalau cuma ingin nak tanyakan cara makan vitamin Shaklee, anda mungkin boleh rujuk kepada artikel panduan pengambilan vitamin (di sini).  

Sebab keutamaan pada fatim, yang fatim akan layan terlebih dahulu sudah pastilah mereka yang mendaftar ahli dengan fatim.

Cadangan fatim berdasarkan pengalaman setiap hari berjumpa dengan Shaklee Independent Distributor yang menyesal sebab dah register dengan orang lain… jika anda nak register, pilihlah ahli Shaklee yang terbukti berpengalaman dalam SHAKLEE dari sudut produk dan juga bisnes.

 

Soalan #8 : Kalau Saya Tiba-Tiba Nak Buat Bisnes Shaklee, Saya Kena Bayar Apa-Apa Ke?

Jawapannya, tidak perlu bayar apa-apa. Katakan, tiba-tiba kawan anda berminat nak cuba produk shaklee, selepas melihat anda semakin cantik, semakin kurus, anda boleh je terus buat bisnes masa tu. Sebab nak buat bisnes ni, boleh buat pada bila-bila masa yang anda nak.

Fatim akan memberikan panduan serta bimbingan percuma 100 peratus kepada anda, samada online/offline, ikut keselesaan anda.

 

Soalan #9 : Macam Mana Nak Daftar Jadi Ahli Bawah Group Fatim

Jika anda nak jimat masa, InshaAllah, fatim boleh uruskan proses pendaftaran keahlian anda. Boleh isi borang pendaftaran di sini.

Jika tidak, anda boleh je ikut panduan yang fatim dah kongsikan DI SINI jika nak buat sendiri secara online.

 

Soalan #10 : Kalau Saya Nak Daftar Ahli Di Cawangan Shaklee, Macam Mana Caranya

Untuk mendaftar ahli di cawangan sah shaklee, anda boleh guna no ID fatim, 887938 sebagai sponsor. Panduan untuk mendaftar ahli serta cawangan sah shaklee, anda boleh baca DI SINI.

 

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

 • Berminat nak beli produk Shaklee?
 • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
 • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
 • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

Leave a Reply