DAFTAR AHLI ONLINE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Kini shaklee telah menawarkan cara mudah untuk mendaftar sebagai ahli. Kalau dulu, nak jadi ahli, kenalah mendaftar melalui pengedar sah shaklee yang sedia ada. Bila anda dah buat transaksi, barulah kami akan daftarkan keahlian anda. Tapi, itu dulu.

Sekarang, anda dah boleh mendaftar sendiri, tanpa perlu membuat transaksi kepada mana-mana pengedar shaklee. Best kan? hehe..

Untuk mendaftar sendiri, apa yang anda perlukan, ialah KAD KREDIT ATAU KAD DEBIT yang ada logo Visa atau MasterCard. 

 

 

8 LANGKAH YANG MUDAH UNTUK MENDAFTAR AHLI SHAKLEE SECARA ONLINE

 

LANGKAH #1:

  • Selepas Klik, anda akan nampak satu website baru, iaitu website SHAKLEE MALAYSIA. (www.shaklee.com.my)

 

 Dah masuk laman web Shaklee, sila Klik button “SERTAI HARI INI” (seperti gambar di atas) atau “JOIN NOW

 

 

 LANGKAH #2: Isikan maklumat yang diperlukan dan selepas selesai, klik button warna hijau “Sertai Hari Ini”

 

 

 

LANGKAH #3: – Selepas itu, anda akan secara automatik, akan melihat window seperti ini muncul selepas button “sertai hari ini” di tekan.  Pastikan nama sebenar anda muncul pada bahagian yang di tunjukkan oleh anak panah (rujuk gambar di atas)

 

 

 

LANGKAH #4: – Untuk membuat pembelian member kit, klik “SETUJU” dan tekan button “SETERUSNYA“. (rujuk gambar di atas) . Langkah ini sangat penting, bagi memastikan keahlian anda dapat diaktifkan, dan ia memudahkan anda menikmati penjimatan dan keistimewaan harga ahli.

 

 

 

LANGKAH #5: Pastikan anda memilih “MEMBER KIT” dalam bahasa yang anda suka. Terdapat dua pilihan bahasa, Eng/Chi dan Eng/BM.

 

 

 

LANGKAH #6: Klik “SUBMIT” jika anda sudah selesai membuat pesanan.

 

 

 

LANGKAH #7: Klik pada kotak “Online Credit Card/Debit Card” dan kemudian klik pada butang Confirm Your Payment Method

 

 

 

LANGKAH #8: Klik button “ADD NEW CARD“, dan isikan maklumat kad kredit atau kad debit pada ruang yang disediakan. Segala maklumat yang anda isi adalah selamat.

 

Dah siap. Selesai sudah mendaftar. Mudah sangat kan? 🙂

 

  • Selepas semua selesai, anda akan menerima sebuah resit yang menunjukkan produk yang telah anda beli melalui email yang anda telah daftarkan tadi.
  • Untuk semakan pembelian, anda boleh masuk semula ke laman (www.shaklee2u.com.my) , anda boleh klik pada butang “SHOPPING” dan klik pada “HISTORICAL ORDERS“.

 

Anda sudah faham cara mendaftar sendiri? Jika anda berminat untuk fatim bantu anda dalam membuat pendaftaran, anda boleh hubungi Fatim di 011-3201 4534.

 

 

 

 

 
  • Fatimah Bt Tony
  • Shaklee ID : 887938
  • Whatsapp atau Telegram : 011-3201 4534