Category Archives: Vitamin Untuk Wanita

5 Rahsia Miss V Wangi Dan Hilangkan Bau Hamis Yang Tidak Enak

Setiap wanita sangat mementingkan kecantikan luaran, tetapi sangat jarang yang mengambil berat tentang kecantikan dalaman. Sedar tak anda, bila miss V anda berbau, ia secara tidak langsung boleh mengakibatkan kemesraan dengan pasangan anda semakin berkurang. Ye lah kan, siapa lah nak duduk rapat dengan orang yang ada mengeluar bau hamis macam bangkai ikan. hehee.. Jangan… Read More »

HPV Bantu Kesan Jika Ada Kanser Serviks

Assalamualaikum dan salam sejahtera … Saya pasti ramai yang dah biasa mendengar pemeriksaan HPV atau ujian pap smear ni.. Ujian ini adalah sangat penting, untuk mengesan jika berlakunya pertumbuhan sel kanser pada bahagian serviks wanita. Tapi, sejauh mana anda mengambil berat tentang kepentingan untuk melakukannya?   Saya pasti, walaupun kita kerap mendengar iklan mengenai pemeriksaan… Read More »

10 Pemakanan Dan Amalan Sesuai Untuk Wanita Sebelum Menopaus

Proses menopaus bagi wanita atau andropaus bagi lelaki adalah merupakan proses di mana boleh menduga kesabaran individu yang mengalami itu sendiri. Ini kerana terdapat pelbagai perubahan yang mereka akan rasai sepanjang sebelum, semasa dan selepas proses menopaus tersebut. Persediaan awal sebelum menopaus adalah sangat membantu untuk mengurangkannya. Diet rendah lemak dan tinggi serat akan membantu… Read More »

12 Tips Tegangkan Payudara

12 Tips Penjagaan Payudara Agar Kembali Anjal Dan Kencang Tips #1: Makan sedikit lemak haiwan. Makan ikan yang berminyak dan tukar kepada minyak zaitun extra virgin bukan lagi minyak goreng standard. Tips #2: Top up diet anda dengan suplemen antioksidan, termasuk vitamin C, vitamin E, beta-karoten, mineral selenium. Juga makan banyak buah-buahan segar yang kaya… Read More »