Category Archives: Kesihatan Sendi

10 Petua Dan Tip Bantu Hilangkan Lenguh Dan Sakit Badan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..   Apa khabar hari ni? Hari minggu macam ni, biasalah kan.. Akak-akak mesti sibuk kemas rumah, masak-masak yang sedap untuk famili, basuh baju, sidai baju dan banyak lagilah. Kerja jadi isteri dan ibu ni, kalau nak disenarai, memang terlalu banyak. Betul tak? Bila kerja dah terlalu banyak, mudah lah datang… Read More »

Kenali Penyakit Scoliosis Dan Cara Atasinya

Biasa tak dengar masalah tulang bengkok? Masalah tulang bengkok atau bahasa perubatan, ia di sebut sebagai skoliosis. Setakat ini, masalah skoliosis yang di laporkan di Malaysia, hampir 300,000 kes. Dan ia tidak termasuk kes yang terpendam, macam kes orang yang tak nak jumpa doktor atau mendapatkan rawatan. Banyakkan?   TULANG belakang yang membengkok atau skoliosis,… Read More »

Penyakit Tulang Dan Cara Mengurangkan Kesakitan

Saya pasti jika anda berjalan-jalan di shopping mall ke, market ke, pasti kadang-kadang mata kita akan tertumpu pada seseorang yang kita rasa agak ‘pelik’. Kenapa pelik? Adakah sebab pergerakkan kakinya tak seperti orang normal? Atau badan seseorang tu bongkok tak seperti orang lain?  Ada sebab-sebab lain. Sedar tak anda, bahawa orang-orang yang anda nampak seperti… Read More »

Redakan Sakit Sendi Dengan Vitamin

Assalamualaikum semua, Sakit sendi ni, tidak mengira usia, bila ia nak menyerang. Even anda yang masih muda pun akan mengalami masalah ini.  Apatah lagi, orang tua seperti ibu dan ayah kita. Jadi, sebagai anak, tidak salah kalau kita hadiahkan vitamin untuk kesihatan mereka. Sebab kesihatan ni lebih mahal tau. hehee   Sakit sendi terbahagi kepada… Read More »

10 Tanda Anda Kena Gout Dan Cara Atasinya

Assalamualaikum Pernah dengar kan pasal penyakit gout ni? Penyakit gout ini sering kali dikaitkan dengan kesakitan pada bahagian sendi, samada pada sendi ibu jari, buku lali, lutut, siku, jari serta pergelangan tangan. Mungkin anda sering ada mengalami masalah sakit pada bahagian sendi, tapi mungkin tidak terfikir pun bahawa ia sebenarnya ada antara tanda-tanda anda di… Read More »

Set Gout

St Gout Shaklee     Vivix Omega Guard Performance Orange Drink Alfalfa Complex Large   Harga Runcit = RM 800 189 uv Klik Di Sini Untuk Buat Belian