Category Archives: Kesihatan Optimum

SET BAJET A

Klik untuk order Alfalfa Complex Large Klik untuk order ESP Soy Protein   Set bajet A adalah antara set bajet yang boleh anda pilih, jika anda ingin mencuba vitamin shaklee. Di dalam set bajet A, terdiri daripada : ESP Soy Protein Alfalfa Complex Large   Antara mereka yang boleh ambil set bajet A ini, adalah… Read More »

Penyebab, Simptom Dan Langkah Pencegahan Pneumokokal

Apakah Penyakit Pneumokokal? Penyakit Pneumokokal adalah disebabkan oleh sejenis kuman bakteria pneumokokus. Bakteria ini mudah dijangkiti dari udara. Penyakit ini biasanya menyebabkan jangkitan pada tekak dan telinga. Ia boleh menyebabkan jangkitan yang lebih serius seperti jangkitan paru-paru dan radang selaput otak. Ia biasanya ditemui di dalam pernafasan kanak-kanak dan disebabkan melalui batuk dan bersin. Kanak-kanak… Read More »

8 Tips Redakan Sakit Perut

  Waktu makan yang berubah atau makan secara berlebihan selain stress yang mengakibatkan rembesan cairan perut yang tidak menentu dikenal pasti sebagai punca. Sekiranya masalah ini datang menghampiri, anda tidak perlu terburu-buru ke farmasi atau kedai ubat untuk membeli antasida untuk mengatasinya. Apa kata mencuba resepi di bawah. 1. Lemon dan halia Ini resepi paling… Read More »

Kenali Apa Itu Penyakit Sistitis

Pernah dengar tak tentang honeymoon cystitis? Honeymoon cystitis adalah jangkitan pada salur kencing yang kerap terjadi di awal perkahwinan. Jangkitan salur kencing ini sangat kerap berlaku di kalangan wanita. Kenapa honeymoon cystitis ini kerap berlaku di kalangan wanita yang baru berkahwin?Perhubungan kelamin antara suami isteri yang pertama kali menyebabkan berlaku pemecahan selaput dara pada isteri.… Read More »

Kenali Penyakit Autoimun SLE

Assalamualaikum, Adakah anda mengidap SLE? Saya tahu, SLE adalah antara penyakit yang saya sendiri tidak pernah dengar pun sebelum saya join Shaklee. Bila saya dah join Shaklee, macam-macam je jenis penyakit yang merbahaya rupanya. Bersyukurlah, sebab saya dipertemukan dengan Shaklee. InsyaAllah, dengan Shaklee, saya nak bantu lebih ramai lagi orang di luar sana untuk mengamalkan… Read More »

10 Panduan Untuk Hilangkan Stress

10 B  Sebagai Panduan Untuk Hilangkan Stress Bertenang – jika anda rasa stress, anda perlu menenangkan diri terlebih dahulu. Fikiran yang serabut boleh membuatkan anda semakin rasa tertekan. Bernafas secara dalam – di katakan, menarik nafas, dapat membantu mengurangkan tekanan dalam diri Berkata ‘ relaxlah’ – bercakap perkataan positif, dapat membantu agar hati lebih tenang.… Read More »

Vitamin Untuk Talasemia

Saya pasti anda mungkin sudah biasa mendengar mengenai penyakit talasemia, betul tak? Namun, pernah tak anda terfikir bahawa penyakit talasemia adalah antara penyakit darah yang boleh mengundang maut kepada pengidapnya?     Kenapa saya kata, yang ia boleh mengundang maut? hehe. Baca sampai habis tau. Banyak sangat manfaatnya, bila anda boleh kenal pasti jenis-jenis talasemia… Read More »