Category Archives: Kecantikan

Petua Dan Tips Kecantikan 1

Bismillah, Assalamualaikum semua.. Hari ini, saya nak share petua untuk mencerahkan serta membantu memutihkan kulit wajah. Bagi anda yang ada masalah sunburn pun, boleh juga mencuba petua ni. Selamat membaca dan mengamalkannya yer.. hehee 1. BARLI Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Kemudian, tumbuk barli yang telah di goreng itu hingga lumat. Bancuh serbuk… Read More »

7 Petua Kecantikan Luaran Semulajadi

Untuk menjaga kecantikan luaran, banyak tips yang boleh anda cuba. Mana yang berguna dan berkesan pada anda, cubalah buat secara konsisten. Namun begitu,  untuk membuatkan kecantikan luaran bertahan, cubalah untuk amalkan tips yang bagus untuk kecantikan dalaman. Bak kata orang, apa yang kita makan, itulah yang akan kelihatan pada luaran kita. Samalah macam kalau kita… Read More »

8 TIP AGAR KULIT KEKAL LEMBAB DAN TIDAK KERING

8 TIP AGAR KULIT KEKAL LEMBAB DAN TIDAK KERING   TIPS #1 : Minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari. Jika cuaca betul-betul panas, anda perlu minum lebih daripada itu. Sekiranya badan tidak mendapat cukup air, ia akan menyebabkan tubuh anda dehidrasi. Minuman seperti kopi dan teh harus diambil secara sederhana saja. Ini kerana sebahagian daripadanya… Read More »

10 Tips Agar Kulit Bebas Dari Masalah Jerawat

      1. Jangan cuci muka anda dengan berlebihan. Kulit yang kotor tidak menyebabkan munculnya jerawat. Pembasuhan muka yang terlalu kerap dan agak kasar akan menyebabkan muka anda menjadi mudah luka dan sensitif. Malah boleh menyebabkan jerawat anda menjadi lebih parah lagi. Sama juga dengan skrubs dan juga sabun yang mempunyai kandungan kimia yang… Read More »

Tips Atasi Masalah Rambut Gugur

“Rambut saya banyak gugurlah lepas bersalin,” Zura mengadu kepada rakannya, Aini. Masalah rambut gugur di kalangan wanita lepas bersalin bukan satu perkara aneh. Kata orang tua apabila anak mula pandai buat ‘buih’, rambut si ibu akan banyak gugur. Buih ini merujuk kepada bayi yang mula keluar air liur dari mulutnya. Mungkin itu sekadar mitos kerana… Read More »

Rahsia Kulit Semakin Cantik

Pernah cuba vitamin Shaklee? Ramai yang beri feedback yang sangat memberangsangkan dan buat kita turut rasa sama excited sebab mereka dapat hasil yang sangat best. Umumnya, yang ambil vitamin untuk kecantikan, memang sudah pasti akan mendapat hasil kulit yang cantik. Nak dapat kulit yang cantik dan gebu, syarat dia sangat mudah. Kena ambil setiap hari… Read More »

8 Cara Mudah Hilangkan Kedut Pada Dahi

Siapa yang ada masalah kedut pada dahi, sila angkat tangan sekarang! hehe.. Sedar tak anda, kadang-kadang ada tabiat yang kerap kita lakukan, dan dilakukan sejak berpuluh-puluh tahun, boleh mempengaruhi struktur kulit.   Contohnya : Situasi yang biasa berlaku. pernah tak anda kalau tengok sesuatu yang menarik perhatian anda, sehingga anda tak sedar, anda sedar mengerutkan… Read More »