Category Archives: Healthy Beauty

Moisturizer Youth Tinggi SPF

Kalau anda sudah mencuba cleanser Youth Shaklee, sangatlah rugi kalau tak nak cuba sekali krim siang shaklee, Moisturizer Age Defense SPF 50 Shaklee. Moisturizer Age Defense SPF 50 ni, banyak manfaatnya. Antara yang paling penting, ia pelihara kulit dari serangan UV dengan kadar 50 SPF. Tinggi sangat tu.              … Read More »

Cleanser Youth Shaklee Bersihkan Secara Mendalam

Cleanser adalah produk skincare yang umum untuk bersih kan kulit wajah. Di pasaran terdapat pelbagai jenis  cleanser yang di jual. Tahu tak anda, jika anda tersalah pilih, anda mungkin membersihkan kulit wajah anda dengan pencuci yang bahaya pada kulit. Luminous Oil Gel adalah cleanser youth shaklee yang terbaik yang pernah saya pakai. Nak tahu, terdapat… Read More »

Hilangkan Jerawat Dengan Skincare Youth

Masalah jerawat adalah masalah yang sering berlaku kepada sesiapa sahaja. Jika anda tersilap pilih produk untuk kulit, memang boleh buat kulit wajah semakin teruk, bahkan untuk hilangkan jerawat akan menjadi bertambah rumit. Namun begitu, ramai yang menggunakan set skincare YOUTH, mengatakan yang mereka sangat beruntung sebab membeli Youth Shaklee. Sebab hasilnya, bukan sahaja jerawat hilang,… Read More »

8 Cara Mudah Hilangkan Kedut Pada Dahi

Siapa yang ada masalah kedut pada dahi, sila angkat tangan sekarang! hehe.. Sedar tak anda, kadang-kadang ada tabiat yang kerap kita lakukan, dan dilakukan sejak berpuluh-puluh tahun, boleh mempengaruhi struktur kulit. Contohnya : Situasi yang biasa berlaku. pernah tak anda kalau tengok sesuatu yang menarik perhatian anda, sehingga anda tak sedar, anda sedar mengerutkan dahi?… Read More »

Kenali Jenis Dan Punca Jerawat Serta Cara Atasinya

Assalamualaikum semua.. Hari ini, fatim nak kongsikan dengan pembaca semua, mengenai jenis-jenis jerawat dan punca ia boleh berlaku, bagi membantu memudahkan untuk mengatasi masalah kulit muka.   1. Jerawat biasa. Jerawat biasa ini terbahagi kepada 4 jenis, iaitu: Blackhead (bintik hitam) – Berbeza dengan bintik putih, bintik hitam ini terjadi kerana liang atas telah terbuka… Read More »

Cara Hilangkan Kulit Kusam

Kulit kusam adalah masalah biasa yang sering di alami oleh wanita, tidak kira yang bekerja atau cuma menjadi surirumah sahaja. Walaupun ia tidak menimbulkan kesan parut jerawat, namun ia membuatkan anda kelihatan lebih tua dari usia sebenar. Pasti anda tidak ingin anda nampak sebaya dengan usia mak anda bukan? Hakikatnya, kulit kusam boleh di atasi… Read More »

Moisture Lock Day Cream Shaklee

Pada bulan september 2019, Shaklee memperkenalkan satu lagi krim siang terbaru, dari set SKINCARE YOUTH, iaitu  Moisture Lock Day Cream. Moisture Lock Day Cream Shaklee ini cuma di jual dengan harga RM247.50. Sangat murah dan berbaloi, sebab semua produk Shaklee terjamin selamat, semulajadi dan bebas dari bahan kimia yang merbahaya untuk kesihatan. Jadi, anda tidak… Read More »