Category Archives: Endometriosis / Andomyosis / Fibroid / Cyst / PCOS

[TESTIMONI] Wanita Ini Berkongsi Rahsia, Bagaimana Fibroid Boleh Kecut Sepanjang Kehamilan

  ACTIVE FYBROID SEBESAR 10CM MENGECUT DAN AKHIRNYA BOLEH BERSALIN NORMAL   Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas. Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail  tentang… Read More »

Atasi Masalah Gangguan PCOS Dan Tingkatkan Peluang Untuk Hamil

Assalamualaikum semua.. Hari ini, saya nak berkongsi sedikit mengenai masalah wanita yang sering melanda tapi kita kurang mengambil tahu iaitu mengenai masalah penyakit dalaman. Kalau luaran, cepat-cepat je tahu.. lepas tu siap nak cari produk atau krim yang boleh hilangkan kesan dia pulak.. heheee.. tapi bila bercerita penyakit dalaman ni, ramai yang tak ambil pusing.… Read More »

[TESTIMONI] Doktor Sahkan FIbroid Kecut Dari 13.3 cm Jadi 2.3 cm. Wanita Ini Berkongsi Rahsianya

Bayangkan, kalau anda tengah sibuk buat kerja di rumah ataupun di pejabat, tiba-tiba di serang sakit pada bahagian perut, dengan teramat sakit. Yang rasa sakitnya, sehingga dalam fikiran anda, memang kena buat pemeriksaan lanjut di klinik panel. Bila dah buat check-up, dengar pula doktor beritahu yang anda ada ketumbuhan fibroid, saiz 13.2 cm. Agak-agak, apa… Read More »

Fahami Fibroid: Ketumbuhan Dalam Uterus Yang Kerap Terjadi Tanpa Wanita Sedari

Pernah dengar pasal penyakit ketumbuhan fibroid tak? Fibroid ni, adalah antara satu ketumbuhan yang bukan dari kumpulan kanser otot & tisu, yang boleh berlaku pada bahagian dinding uterus wanita. Ia boleh berlaku pada wanita bujang atau yang dah kahwin. Fibroid ni, boleh je berlaku, tanpa di sedari. Melainkan, kalau anda buat pemeriksaan terus di hospital. Sebab itu,… Read More »

Endometriosis, Ketahui Tanda-Tandanya Sebelum Ia Menjadi Parah

Apakah Endometriosis?     Endometriosis adalah keadaan perubatan yang membabitkan sekitar 89 juta wanita dalam usia melahirkan anak diseluruh dunia. Bagi endometriosis, tisu yang melitupi bahagian dalam uterus (endometrium, dari perkataan endo, “dalam”, dan metra, “rahim”) didapati tumbuh di luar uterus, pada atau kawasan lain badan. Biasanya, endometrium tanggal setiap bulan semasa kitaran haid; tetapi, bagi endometriosis, endometrium yang salah letak tidak… Read More »