Category Archives: KESIHATAN

Kawal Sakit Resdung Secara Semulajadi

Resdung adalah penyakit yang kedengaran terlalu umum dalam masayarakat kita. Namun, terlalu sedikit yang mengambil berat tentang masalah resdung ini. Bahkan, ada juga yang menganggap, resdung adalah cuma penyakit yang membuat hidung rasa gatal, dan ia adalah perkara biasa. Tahukah anda, penyakit resdung antara penyakit yang merbahaya? Jika anda tidak merawatnya dengan segera, ia boleh… Read More »

[Video] Asma Dan Resdung Semakin Pulih Ambil Shaklee

Ada masalah kesihatan asma dan resdung? Dah cuba vitamin shaklee untuk masalah asma dan resdung anda? Ramai yang dah cuba set shaklee untuk atasi masalah kesihatan, alhamdulillah tahap kesihatan mereka semakin pulih. Nak dengar perkongsian testimoni mereka yang dah mencuba set shaklee untuk masalah asma dan resdung? Meh dengar video ini. 🙂      â€¦ Read More »

Resdung Semakin Pulih Dengan Vivix Shaklee

RESDUNG SUAMI MULA BERKURANGAN SELEPAS MENGAMALKAN VIVIX SHAKLEE Resdung suami mula berkurangan selepas mengamalkan vivix Shaklee. Jadi, sesiapa yang kat luar sana tu, ada masalah resdung, jangan lupa untuk mencuba set resdung Shaklee. Sangat berbaloi.   Alhamdulillah … Syukur ! Itulah yang saya rasa bila suami beritahu apa yang dia rasa selepas mengamalkan Vivix Shaklee dengan… Read More »

Sihat Dari Resdung Dengan Vitamin Shaklee

Tidak teringin untuk pulih dari masalah resdung yang mengganggu urusan harian? Jom dengar perkongsian mereka yang dah mencuba set resdung shaklee.   Saya Musdalipah binti Ariffin. Berumur 25 tahun. Bekerja sebagai juruwang kedai runcit. 2010 Pada tahun 2010, saya dimasukkan ke hospital selepas makan udang. Baru tahu diri ada alahan seafood. Badan naik bintik-bintik merah… Read More »

Homosistein Tinggi Antara Punca Sakit Jantung

Anda juga berisiko mendapat Penyakit Jantung Dan Stroke, walaupun kandungan kolesterol dalam darah adalah normal. Bagaimana ia boleh berlaku?   Pernah anda mendengar perkataan homocysteine atau homosistein? Tahu tak anda, risiko untuk mendapat serangan sakit jantung dan stroke sangat tinggi, jika kandungan homosistein dalam darah terlalu tinggi. Homosistein adalah asid amino yang biasanya dijumpai di dalam badan,… Read More »

Kenali 16 Tanda Serangan Jantung

Assalamualaikum Anda pasti pernah mendengar ada kes orang meninggal semasa tidur. Tahu tak anda, kebanyakkan mereka telah disahkan diserang sakit jantung semasa tidur. Jika tubuh badan nampak sihat, ia bukan petanda anda bebas dari serangan sakit jantung, selagi anda tidak mengamalkan cara hidup yang sihat. Bahkan, jika anda berbadan kurus atau gemuk, bukanlah petanda akan selamat… Read More »

Atasi Masalah Rabun

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua .. Bangun pagi, gelabah bila tak jumpa cermin mata.. Alamak! semalam letak cermin mata kat maner yer?? Kepala sampai naik pening, sebab terlupa tempat letak cermin mata..alahai,,tak pasal-pasal, pagi2 dah ada kerja mencari cermin mata lak.. rasa macam letak sebelah bantal semalam, tak kan lah salah letak pulak..ermmm…cari punya cari,… Read More »