Cara Mudah Untuk Jadi Ahli Shaklee 2018

Menjadi ahli untuk pembelian produk yang kita gemari, memang syok habis lah kan.. Sebab, bila mendaftar sebagai ahli, secara tidak langsung, kita akan mendapat keistimewaan yang “non-member” takkan dapat. Lebih-lebih lagi, pada masa sekarang.

Tahun 2018 ni, ramai yang tahu, beberapa jenis barang keperluan, telah di kenakan SST, bagi menggantikan GST. Dan saya bersyukur sangat, sebab supplemen terkecuali dari di kenakan SST. Jadi, selepas harga GST di mansuhkan hari tu, harga produk Shaklee telah maintain, dan tak naik lagi. Best kan.. hehe

Bila bercerita mengenai jadi ahli Shaklee, pasti ramai nak tahu kan, macam mana lah cara nak daftar jadi ahli Shaklee ni. Betul tak?

Sebenarnya, nak jadi ahli Shaklee ni sebenarnya sangat mudah. Cara pendaftaran sebagai ahli Shaklee, ada 3 pilihan kaedah.

 

#1: DAFTAR AHLI SECARA PERCUMA #2: DAFTAR AHLI DENGAN BAYARAN #3: DAFTAR AHLI SECARA ONLINE
  • Bila anda membuat pembelian sebarang jenis produk Shaklee, dan pointnya cukup 200 uv, maka anda secara automatik layak untuk mendapat FREE MEMBERSHIP.
  • Biasanya, harga untuk mendapat point 200 uv ni, jumlahnya dalam RM 800-RM 900.
  • Contohnya, pembelian 2 botol vivix, dah membuatkan point anda mencukupi.
  • Istimewanya, anda layak mendapat CASH Bonus, lebih dari RM 36. Semakin besar point pembelian, semakin besar Cash Bonus yang anda dapat. Duit ni, pihak Shaklee akan bank-in masuk ke dalam akaun bank yang digunakan semasa mendaftar.
  • Hubungi saya untuk mendaftar, yer. πŸ™‚

 

 

 

 

 

  • Untuk jadi ahli berbayar, anda cuma kena bayar RM 75 sahaja.
  • Bila anda mendaftar sebagai ahli, secara tidak langsung, anda terus layak untuk membeli sebarang produk Shaklee, pada harga ahli.
  • Istimewanya, harga ahli adalah jimat sehingga 15% – 20%, berbanding harga runcit.
  • Jika anda membuat pembelian melebihi RM 600 (pada harga ahli), secara tidak langsung anda layak mendapat FREE POSTAGE.
  • Pembelian produk Shaklee, jika melebihi 150 point, anda akan layak untuk mendapat Cash Bonus dari Shaklee.
  • Hubungi saya untuk mendaftar, yer.
  • Semenjak beberapa tahun lepas, Shaklee telah menawarkan pendaftaran sebagai ahli secara online, di mana anda boleh terus mendaftar menjadi ahli, di bawah mana-mana pengedar Shaklee yang telah berdaftar.
  • Bahkan, ia juga memudahkan urusan anda,Β  kerana, sebaik sahaja mendaftar sendiri, anda dah boleh terus membuat pembelian di laman www.shaklee2u.com.my.
  • Selepas membuat pembelian, jangan lupa untuk menghubungi pengedar Shaklee yang telah anda pilih tadi, untuk memberi tunjuk ajar cara pengambilan vitamin secara tepat.
  • Di sini, anda boleh melihat sendiri, berapa point produk shaklee yang anda ingin beli, dan boleh ketahui samada anda layak untuk dapat jadi AHLI PERCUMA atau tidak.

 

 

 

 

 

 

 

UNTUK KAEDAH #1 DAN #2, ANDA CUMA PERLU MEMBERIKAN MAKLUMAT BERIKUT KEPADA SAYA, UNTUK MEMUDAHKAN SAYA MENDAFTAR KEAHLIAN ANDA.

  1. Nama anda
  2. No IC anda
  3. No Telefon (sebaiknya yang boleh menerima sms)
  4. Email (jika ada)
  5. Alamat (untuk tujuan penghantaran barang)
  6. No akaun bank serta jenis bank (ini tujuan untuk pembayaran Cash Bonus, bila layak)
  7. Nama pasangan (bagi yang dah berkahwin)
  8. No IC pasangan

 

UNTUK KAEDAH #3, BERIKUT ADALAH CARA PENDAFTARAN ONLIINE SECARA TERPERINCI

 

Untuk mendaftar sendiri, apa yang anda perlukan, ialah KAD DEBIT yang ada logo Visa atau MasterCard. Ataupun adaΒ KAD KREDIT. πŸ™‚

 

Langkah-Langkah Yang Sangat Mudah Untuk Daftar Ahli Shaklee Secara Online

 

Langkah #1:

  • Selepas Klik, anda akan nampak satu website baru, iaitu website SHAKLEE MALAYSIA.
  • Dah masuk laman web Shaklee, sila Klik button β€œSERTAI HARI INI” (seperti gambar di bawah ↓) atau β€œJOIN NOW β€œ

 

 

 

Langkah #2:

  • Β Isikan maklumat yang diperlukan dan selepas selesai, klik button warna hijau β€œSertai Hari Iniβ€œ

 

Mudah je kan? πŸ™‚

 

Β 

 

Langkah #3:

  • Selepas itu, anda akan secara automatik, akan melihat window seperti di bawah muncul selepas button β€œsertai hari ini” di tekan.
  • Pastikan nama sebenar anda muncul pada bahagian yang di tunjukkan oleh anak panah (rujuk gambar di bawah)

 

 

 

Langkah #4:

  • Untuk membuat pembelian member kit, klik β€œSETUJU” dan tekan button β€œSETERUSNYAβ€œ. (rujuk gambar di bawah ↓)
  • Langkah ini sangat penting, bagi memastikan keahlian anda dapat diaktifkan, dan ia memudahkan anda menikmati penjimatan dan keistimewaan harga ahli.

 

 

 

Langkah #5:

  • Pastikan anda memilih β€œMEMBER KIT” dengan bahasa penggunaan yang betul. Terdapat dua pilihan bahasa, Eng/Chi dan Eng/BM.
  • Jika anda membuat pembelian produk, boleh klik terus produk yang anda inginkan. Beli banyak, lagi jimat banyak. πŸ™‚
  • Bagi yang ingin mendapatkan keahlian Shaklee secara Percuma (kaedah #1), tak perlu beli member kit ini, sebab anda akan di beri member kit secara Percuma.Β  Pilihan untuk member kit akan muncul sebelum payment di buat. Jangan risau, k. πŸ™‚

 

 

 

Langkah #6:

  • Klik β€œSUBMIT” jika anda hanya ingin membeli β€œMember Kitβ€œ
  • Klik β€œCONTINUE TO ORDERβ€œ, jika anda ingin membeli produk Shaklee yang lain dan menikmati keistimewaan pembelian pada harga ahli.

 

Bayaran untuk pendaftaran ahli tanpa GST cuma RM 75, untuk seluruh Malaysia

 

Langkah #7:

  • Klik pada kotak β€œONLINE CREDIT CARD/DEBIT CARDβ€œ
  • Kemudian, klik button β€œCONFIRM YOUR PAYMENT METHODβ€œ

 

 

 

Langkah #8:

  • Klik button β€œADD NEW CARDβ€œ, dan isikan maklumat kad kredit atau kad debit pada ruang yang disediakan. Segala maklumat yang anda isi adalah selamat.
  • Selepas semua selesai, anda akan menerima sebuah resit yang menunjukkan produk yang telah anda beli. Ia akan di hantar melalui email yang anda daftarkan tadi.
  • Untuk semakan, anda boleh klik pada button β€œSHOPPING” dan klik pada β€œHISTORICAL ORDERSβ€œ.

 

 

Dah siap. Selesai sudah mendaftar. Mudah sangat kan? πŸ™‚

Β 

Anda sudah faham cara mendaftar sendiri? Jika anda berminat untuk saya bantu anda dalam membuat pendaftaran, anda boleh hubungi saya, k. πŸ™‚

 

 

 


Jika Berminat, boleh hubungi saya:   JANGAN LUPA, ANDA LAYAK UNTUK MENDAPAT KHIDMAT KONSULTASI & RUNDINGAN DARIPADA SAYA.   Antaranya perkhidmatan yang anda boleh perolehi:
  1. Konsultasi masalah dan cadangan vitamin yang sesuai
  2. Cadangan serta cara pengambilan vitamin yang tepat
  3. Tunjuk cara bagaimana boleh mendapatkan vitamin Shaklee pada harga ahli
  4. Berpeluang untuk mendaftar ahli secara percuma di samping layak untuk dapat bonus Shaklee walaupun cuma makan sendiri sekaligus berpeluang untuk menjana pendapatan dengan Shaklee, Jika Berminat.
  *Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.