Author Archives: fatimah_vitamin

About fatimah_vitamin

Berpengalaman hampir 6 tahun dalam bisnes Shaklee, Merupakan pengguna dan menjual Shaklee, kerana saya sendiri telah menggunakannya, dan saya sangat berpuas hati dengan kesannya. Saya akan cuba membantu anda untuk berikan informasi berkaitan produk shaklee, vitamin apa yg bersesuaian dengan masalah anda. Bagi yang berminat untuk melakukan bisnes online Shaklee, saya rasa gembira dan excited untuk bantu anda berjaya bersama-sama saya.

Adakah Berat Badan Anda Bertambah Terlalu Banyak Semasa Hamil?

Setiap ibu yang sedang hamil, sering kali di momokkan dengan pelbagai cerita mengenai pertambahan berat badan semasa hamil. Pernah tak anda mendengar orang kata, “kalau dah mengandung, berat badan susah nak turun”. Lebih-lebih lagi, jika anda seorang yang mempunyai bentuk tubuh badan yang langsing semasa masih anak dara, mesti ada sahaja suara yang berkata, “nanti… Read More »

10 Tip Hilangkan Stress Semasa Hamil, Bantu Elak Anak ADHD

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua .. Semasa hamil, perubahan hormon berlaku, menyebabkan ibu hamil mudah menjadi sensitif dan perasaan ini boleh berubah-ubah. Kebiasaannya, ibu yang hamil anak sulung, akan lebih mudah rasa sedih, rasa menangis, rasa kecewa tanpa sebab. Perasaan ini seolah-olah datang secara tiba-tiba. Bahkan, jika ibu hamil sedang mengidam sesuatu dan keinginan untuk… Read More »

Doa Yang Di Anjurkan Oleh Islam Untuk Ibu Hamil

Bagi si ibu yang sedang mengandung di luar sana tu, adalah seeloknya mengamalkan beberapa doa, agar di permudahkan urusan untuk bersalin, di samping memperolehi anak yang cantik, cerdik dan pelbagai lagi.. InsyaALLAH.. 🙂   Doa yang baik  di amalkan semasa hamil. Doa ini boleh di amalkan oleh si ibu yang mulai merasa sakit untuk bersalin… Read More »

Tekanan Darah Tinggi Semasa Mengandung Boleh Undang Kematian

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua …. Pernah tak anda mendengar perkataan “pra-eklampsia“? Masalah pra-eklampsia sangat popular di kalangan ibu yang hamil, sebab ia merupakan salah satu tanda, bahawa kehamilan anda dalam keadaan bahaya. Mungkin tidak semua ibu hamil yang bakal mengalami masalah ini. Kebiasaanya, dalam 100 orang ibu hamil, hanya 7 orang sahaja yang akan… Read More »

Kekurangan Kalsium Semasa Hamil Tingkatkan Risiko Komplikasi Semasa Bersalin

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua … Berapa ramai wanita hamil yang mengalami alahan atau sukar untuk ambil susu semasa mengandung? Adakah anda antara mereka yang mengalami masalah tak boleh nak telan susu semasa hamil? Hari ni, saya nak kongsikan mengenai keperluan kalsium dan perkaitannya dengan ibu hamil.. tahulah kan, masa pregnant ni, mudah je datang… Read More »

10 Tanda Bahaya Kehamilan Yang Semua Ibu Hamil Kena Ambil Tahu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, hari ni, fatim nak kongsikan beberapa tanda bahaya kehamilan, di mana kebanyakkan ibu hamil jarang ambil berat, walaupun jauh di sudut hati ada rasa risau. Namun belum cukup untuk membuat si ibu untuk bertanyakan pada doktor O&G, jika keadaan semakin teruk. Setiap wanita yang bergelar isteri pada sangat gembira, bila… Read More »

8 Peranan Penting Suami Bantu Elak Isteri Gila Meroyan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.. :). Gila meroyan boleh berlaku kepada mana-mana ibu yang baru bersalin. Jika tidak di rawat dengan segera, ia boleh berlarutan seumur hidup. Jangan terkejut, kalau kita di kejutkan dengan berita seorang ibu membaling bayi yang baru lahir dari apartment yang setinggi 20 tingkat. Seorang ibu yang sihat dan normal, sudah… Read More »