Bahaya Beli Supplemen Dari Lazada etc

KOS PENGHANTARAN

Pernah beli supplemen dari laman e-dagang seperti Lazada, Shopee, 11st Street dan banyak lagi?

Bagaimana nak tahu, orang yang jual produk shaklee tu, merupakan pengedar shaklee yang sah? Mudah je. Semasa nak beli tu, terus tanya samada orang yang menjual tu pengedar sah atau tak. Kalau dia kata ya, terus tanya no ID atau no keahlian shaklee beliau.

Macam saya, no ID saya ialah 887938. Anda boleh je nak guna no ID Shaklee saya, jika ingin membeli produk Shaklee di cawangan Shaklee di Seluruh Malaysia.

 

Kenapa penting sangat beli melalui pengedar sah Shaklee?

Ni yang saya nak kongsi dengan anda semua. Penting tau. Kalau anda beli melalui pihak ketiga atau beli kat kedai yang ada berdekatan dengan kawasan anda atau melalui e-commerce, anda akan melalui pelbagai kesulitan dan mungkin akan menyesal seperti mereka ini. 🙂

Kenapa nak bahayakan diri untuk beli melalui laman e-dagang, jika anda boleh beli melalui laman web rasmi Shaklee, dan nikmati kos penghantaran yang cuma RM10 sahaja untuk seluruh Malaysia ataupun boleh dapat Free Delivery.

 

Kebanyakkan mereka yang membeli melalui laman e-commerce seperti Lazada, 11street, shoppee dan banyak lagi, akan mengadu kepada pengedar sah, :

  • tak tahu cara makan, sebab pihak ketiga yang menjual tu tak ajar cara makan
  • ambil vitamin sesuka hati, dan membuatkan tersilap beli. Beli untuk masalah lain, tapi beli vitamin untuk tujuan lain.
  • ambil lama dah, tapi langsung tak de kesan
  • barang yang di terima, dah melepasi tarikh expired
  • order tapi tak sampai-sampai
  • barang yang di terima, mempunyai kualiti yang tidak seperti yang di tunjukkan dalam gambar
  • vivix yang di order, rasa dia tersangat manis, padahal Vivix original yang Shaklee jual, rasanya masam manis dan pekat.

 

Semua aduan seperti di atas, pengedar sah shaklee tak kan layan bahkan pihak Shaklee tidak mahu bertanggungjawab, jika ada perkara yang berlaku kepada mereka yang membeli melalui e-commerce.

Tahu tak anda, jika anda pernah beli melalui laman e-commerce dan telah mengalami masalah seperti di atas, anda akan mengalami kerugian yang sangat besar, walaupun anda beli mungkin harga kononnya murah dan jimat. Ini kerana, bila berlakunya kerosakan atau langsung tidak menerima barang yang di pesan, anda tidak dapat menuntut ganti rugi daripada pihak Shaklee.

NAMUN, ia sangat berbeza jika anda membeli melalui Pengedar Sah Shaklee. Jika berlaku kerosakan pada produk yang anda terima, pihak Shaklee akan menggantikan dengan produk yang baru dan penghantaran semula kepada anda di tanggung oleh Shaklee sendiri. Cara pengambilan vitamin serta vitamin yang sesuai untuk masalah anda, pengedar sah Shaklee boleh bantu anda.

 

Ketulenan Produk Shaklee Yang Di Jual Melalui e-Commerce Adalah MERAGUKAN

Setiap produk yang dijual melalui laman e-commerce, agak di ragui ketulenannya, sebab pihak Shaklee tidak pernah melantik mana-mana individu atau pihak ketiga untuk menjual di sana.

produk shaklee malaysia

 

Ketahuilah bahawa Shaklee telah mengeluarkan kenyataan mengenai penjualan melalui laman e-commerce ini.

produk shaklee malaysia

 

produk shaklee malaysia

 

Bukan sahaja Shaklee melarang menjual menggunakan laman e-commerce, bahkan Shaklee juga telah mengambil tindakan ke atas mereka yang menjual di situ.

 

 

 

Kesimpulannya:

  • Nak beli produk Shaklee dengan lebih terjamin, belilah melalui kami yang berdaftar secara sah dengan Shaklee
  • Nak tahu cara makan vitamin shaklee agar berkesan, belilah melalui kami yang merupakan pengedar sah shaklee

 

Setiap pembelian melalui link yang saya kongsikan di blog www.amalansihat.com  atau menghubungi saya melalui www.wasap.my/601132014534, inshaAllah produk yang anda beli adalah terjamin selamat dan berkesan. 🙂

 

 

MENTOR BISNES ANDA

  • Fatimah Bt Tony
  • Shaklee ID : 887938
  • Whatsapp atau Telegram : 011-3201 4534
  • Email : amalansihat@yahoo.com | fatimahbttony@gmail.com
       

1 thought on “Bahaya Beli Supplemen Dari Lazada etc

Leave a Reply