TESTIMONI: Pengalaman Amalkan Shaklee Semasa Mengandung

Set Hamil Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua .. Pernah cuba Set Mengandung Shaklee?

Pagi ni, saya nak berkongsi pengalaman seorang ibu hamil, yang bernama pn Mareeya. Beliau berkongsikan pengalaman beliau hamil kali pertama tanpa Shaklee dan hamil kali kedua dengan vitamin Shaklee. Saya seronok sangat membaca perkongsian beliau, sebab apa yang beliau rasai, sama seperti pengalaman saya jugak. hehe..

Jom baca kisah beliau. ­čÖé

 

PERBEZAAN MENGANDUNG PERTAMA & KEDUA

Sekarang kandungan Saya dah masuk 23 minggu. Kira dah nak masuk 6 bulan. Saya alami perbezaan yang ketara antara mengandung sekarang & yang pertama dulu…

1st pregnant :

saya belum kenal shaklee. Saya makan vitamin klinik kerajaan which is ada folik asid, b complex, iron tablet & Vit c. Tapi saya bukan jenis yang compliance sangat. Selalu saya skip ubat-ubat klinik ni. hihi. Saya selalu minum susu dutch lady & fresh milk. Saya tak minum anmum sebab misi klinik kata tak bagus (saya pernah minum skali je.. Dah beli sekotak anmum coklat. then lepas misi kata  tak elok terus saya stop).

Pregnant 1st :

  • saya alami alahan sangat teruk. Lembik. Saya selalu ke emergency department. Kena cucuk masuk air. Kena masuk wad semalaman sebab hyperemesis gravidarum (alahan teruk). Saya selalu MC sebab alahan teruk smpai selalu geng-geng wad mengata.. (Tapi Ada aku kesah??? aku yang rasa. Bukan diaorang.hahaha)
  • Saya selalu kena tangkap mengkarung sebab tak cukup kalsium. alaaaa, kejang kaki tu. Setiap malam saya menjerit panggil laki suruh tarik kaki. Haha. Smpai dia kata, Awak ni jangan la jerit malam-malam. Kang apa pulak orang fikir. Hahaha (ade aku kesah???)
  • seawal kandungan 5 bulan keluar stretch mark!!!! Byk!!! Hitam!!! Ya Allah..sangat stress.. Dari awal kehamilan saya sapu macam-macam… Bio oil laa, minyak Johnson laa. Tapi ade jugak.. (X dapat terima kenyataan).. dan paling tak best kesan stretch mark tu saya jadi sangat gatal. Tergaru-garu perut macam monyet…hahaha
  • saya mudah letih, sakit pinggang…
  • saya alami keputihan yang teruk… (Sangat teruk smpai kena masuk pessari… Ok, X nak cerita banyak bab ni)

Pregnant sekarang :

saya makan full set shaklee untuk Ibu mengandung which is ada ESP, VITALEA, VITAMIN C, OSTEMATRIX, B COMPLEX…OMEGA saya akan start consume lepas 6 bulan nanti. Sama macam pregnant 1st dulu saya bukan la jenis compliance sangat… Hihi… Tapi saya lebih displin sedikit banding pregnant 1st dulu. Susu saya jarang minum sekarang. ┬áSangat jarang.

set mengandung shaklee

 

2nd pregnant :

  • alahan still ade. Melepek jugak tapi tak seteruk yang 1st. Saya tak pernah ke emergency department, tak pernah masuk wad & X PERNAH MC!!!
  • setakat ni dah 23 minggu, saya tak pernah lagi kena tangkap mengkarung. Kira malam-malam tak ada la saya terjerit-jerit… Hahaha
  • setakat ni masih tak ada stretch mark. Tak ada langsung.. Saya sapu minyak Johnson je..Hihi… So xde la tergaru┬▓ lagi mcm monyet..
  • saya lebih bertenaga of cozzzz
  • tiada langsung keputihan!!! Magic!!

Nota:- Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

 

button esell shaklee

 

MENTOR BISNES ANDA

  • Fatimah Bt Tony
  • Shaklee ID : 887938
  • Whatsapp atau Telegram : 011-3201 4534
  • Email : amalansihat@yahoo.com | fatimahbttony@gmail.com
       

Leave a Reply