Amalan Mandi Pagi Untuk Serikan Wajah

By | August 26, 2019

mandi

 

 

Biasa dengar tak, ada orang tua-tua cakap, amalan mandi awal pagi ni, boleh membuatkan wajah kita lebih berseri.

Nak serikan wajah dengan cara yang sangat mudah dan simple. Mandi je kot. Tak perlu keluar duit pun.. heehee.. Bukan setakat kulit wajah semakin berseri, bahkan tubuh badan akan langsing gitu.. hehe.. Ala, kalau buat hari-hari pun korang pasti mampu buat kot.. hehee..

Tapikan, kalau hujan lebat di pagi ahad, mesti rasa malas semacam je nak mandi awal pagi, betul tak? hehe.. Sebenarnya, banyak kelebihan mandi awal pagi ni, selain membuatkan badan rasa lebih cergas dan segar. hehe

Nak tahu apa juga kelebihan mandi awal pagi? Meh baca sini. 🙂

  • Mandi di waktu pagi(4-5 pagi) mampu melancarkan peredaran darah membuatkan tubuh lebih segar.
  • Air dingin meningkatkan keupayaan sel darah putih dalam tubuh serta meningkatkan sistem pertahanan tubuh melawan virus.
  • Berwuduk di waktu pagi meningkatkan produktivit hormon estrogen
  • Boleh memperbaiki jaringan kulit dan buat kuku lebih sihat dan kuat
  • Air dingin pada waktu pagi mampu menghasilkan ion-ion negatif yang boleh meneutralkan darah dan membantu menyerap oksigen dengan lebih optimal sehingga wajah kelihatan lebih cerah dan berseri.…… (dan saya pernah terbaca juga .. kalo mandi time-time macam ni..boleh tolong pecahkan lemak-lemak yang tak diperlukan…cepat skit slim…tapi kene air sejuklah… kalo dah pasang water heater..tak acilah beb)..

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

  • Berminat nak beli produk Shaklee?
  • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
  • 📱 Whatsapp: 011-3201 4534
  • ✉ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock
Category: Kecantikan Tags: , ,

About fatimah_vitamin

Berpengalaman hampir 6 tahun dalam bisnes Shaklee, Merupakan pengguna dan menjual Shaklee, kerana saya sendiri telah menggunakannya, dan saya sangat berpuas hati dengan kesannya. Saya akan cuba membantu anda untuk berikan informasi berkaitan produk shaklee, vitamin apa yg bersesuaian dengan masalah anda. Bagi yang berminat untuk melakukan bisnes online Shaklee, saya rasa gembira dan excited untuk bantu anda berjaya bersama-sama saya.

Leave a Reply