Set Kurus Shaklee

Set Kurus Shaklee

Basically utk diet.. Anda perlu (ada lengkap dalam set kurus shaklee)

Detoks (Alfalfa/herblax) + Protein (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin/Omega

  1. Kenapa protein? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  2. Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Kenapa perlu Lecitin?: .. berfungsi untuk memecahkan lemak2 …Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

satu hal nak kene buat press conference lak.. Jika anda ada masalah dlm konflik berat badan, sama ada anda seorang ibu menyusu atau individu normal. (lelaki atau wanita, bujang atau dah berkahwin)…,jgn risau.. tak salah anda mencuba supplemen ini… 

Shaklee mmg ada menawarkan Shape up Program… 🙂 .

 

 

set turunkan berat badan shaklee

Nak beli set Shape-Up Shaklee? Klik DI SINI.

 

Antara item didalam Shape up Program adalah Cinch Shake, Lecitin, Herblax dan Cinch Energy Tea Mix .

✿ SHAPE-UP PROGRAMME ✿

# The Best way to stay slim & trim

> Cara terbaik untuk kekal langsing dan rapi.

Setiap wanita dan lelaki mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi.

Dengan set Shaklee Shape-Up, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.

Kebaikan:

  • Badan yang langsing dan rapi*
  • Nampak lebih anggun*
  • Rasa unggul*
  • Rasa lebih bertenaga*
  • Meningkatkan keyakinan diri*
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*

 

Secara asasnya, anda perlukan: 

  • Protin (Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%), 
  • Lecitin (berfungsi untuk memecahkan lemak2) dan 
  • HerbLax/ Alfalfa (utk detox). Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum)

 

3 Langkah Mudah Untuk Turunkan Berat Badan

Langkah 1 : Detox

  • Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.
  • Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum
  • Suplemen yang sesuai untuk detox adalah : Herb-Lax atau Alfalfa Complex
  • Bagi mereka yang mengalami masalah sembelit, di galakkan untuk mengambil Herb-Lax
  • Manakala, bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit, bolehlah mengambil Alfalfa Complex
  • Pengambilan Herb-lax tidak digalakkan untuk ibu menyusu, kerana dikhuatiri, bayi anda akan mengalami masalah cirit-birit.
  • Memadailah untuk anda mengambil Alfalfa Complex, kerana di samping membantu untuk detox, Alfalfa Complex membantu meningkatkan kuantiti susu ibu.

 

Langkah 2 : Bakar Lemak

  • Proses ini boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard.
  • Lecithin turut dikenali sebagai “pengemulsi semulajadi”, kerana ia berupaya untuk melekat pada lemak, dalam erti kata lain, ia menyebabkan lemak terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.
  • Lecithin tidak dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh tubuh.
  • Pengambilan makanan seharian yang seimbang adalah sangat penting, tidak kira apa jenis supplemen yang anda ambil untuk menguruskan badan.
  • Anda perlu mengurangkan pengambilan lemak dan minyak, rajin bersenam dan banyakkan minum air.
  • Berdasarkan pengalaman fatim, pengambilan Omega Guard dapat memberikan kesan yang lebih cepat untuk membakar lemak, berbanding Lecithin.
  • Minum air putih sekurang-kurangnya 3L sehari.

 

Langkah 3 : Bina Otot

  • Protein sangat diperlukan untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, mengawal nafsu makan serta menjaga otot bebas lemak
  • Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sehingga 35%.
  • Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau ESP
  • Bagi ibu yang menyusu, anda dinasihatkan untuk mengambil ESP atau Meal Shakes kerana ia membantu mempercepatkan penghasilan susu badan di samping memekatkan susu ibu.
  • Anda pasti tertanya-tanya, adakah pengambilan protein sangat perlu dalam menurunkan berat badan? Jawapannya adalah YA.
  • Ini adalah kerana, semasa penurunan berat badan, lemak akan diuraikan daripada badan, jadi, otot akan diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.
  • Bagi anda yang ingin menurunkan berat badan, pastikan anda mengambil protein di dalam diet harian anda.
  • Ini adalah kerana, protein akan membantu untuk meningkatkan tindakan metabolisme tubuh.
  • Antara diet protein yang boleh anda ambil, adalah : kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu (keju, susu. yogurt), kekacang, avokado, ayam dan tauhu

 

1.Cinch Shake

Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan “Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”. Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
  • Cinch Shake Mix adalah makanan gantian segera untuk mereka yang sibuk dan tak ada masa nak menjaga pemakanan.
  • Ia mengandungi serat yang tinggi dan membantu untuk rasa kenyang.
  • Bukan itu saja, ia mengandungi nutrisi yang lengkap untuk menjaga kesihatan.
  • Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan.
  • Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot.
  • Pendek kata, berat dengan otot bukan berat dengan lemak.

 

2. Lecitin 

  • ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..
  • Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian...

 

3. Cinch Tea

  • campuran teh-teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau dan teh putih.
  • Memberi tenaga dan rendah kalori

4. Herb Lax

  • the most effective, gentle colon detox and cleanser

 

Cara Makan

Cara makan ni memang akan saya berikan, tetapi cuma untuk customer saya je. Jadi, kalau anda plan nak beli dari orang lain, fikir-fikir banyak kali yer. 😉 Sebab kalau bukan customer saya, saya memang tak akan layan jika nak minta nasihat cara makan. hehee..

Bagi yang ada masalah kulit ke, ibu-ibu yang ada masalah ke, boleh je contact saya.

 

Testimoni

Testimoni kuruskan badan shaklee

 

Testimoni kuruskan badan shaklee

 

Testimoni kuruskan badan shaklee

 

Testimoni kuruskan badan shaklee

 

Testimoni kuruskan badan shaklee

 

Nak beli set Shape-Up Shaklee? Klik DI SINI.

 

 

MENTOR BISNES ANDA

  Disclaimer
  • Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
  • Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
 
  • Disclaimer : Ini adalah supplemen. Ia cuma membantu  untuk meningkatkan kesihatan tubuh anda bermula dari dalam. Dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu, jika ada sebarang kemusykilan.
  • Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

2 thoughts on “Set Kurus Shaklee

Leave a Reply