Kenali 16 Tanda Serangan Jantung

Set Kesihatan Jantung Shaklee

Assalamualaikum

Anda pasti pernah mendengar ada kes orang meninggal semasa tidur. Tahu tak anda, kebanyakkan mereka telah disahkan diserang sakit jantung semasa tidur. Jika tubuh badan nampak sihat, ia bukan petanda anda bebas dari serangan sakit jantung, selagi anda tidak mengamalkan cara hidup yang sihat.

Bahkan, jika anda berbadan kurus atau gemuk, bukanlah petanda akan selamat dari risiko serangan sakit jantung. Antara punca serangan sakit jantung adalah kandungan visceral fat yang tinggi.

Bahkan ada nasihat, menyuruh saudara mara pesakit jantung, untuk tidak menyampai berita buruk kepada orang yang ada masalah jantung, secara mengejut. Bahaya kan?

tanda sakit jantung

 

Bayangkan kalau orang yang sakit jantung itu ada keluarga yang meninggal disebabkan kemalangan, bagaimana cara nak menyampaikan berita seperti ini? Silap-silap, mereka pula yang meninggal dunia gara-gara terkejut. Betul tak?

Jom, kita sama-sama semak, tanda-tanda awal serangan sakit jantung, mudahan ia dapat membantu kita mengurangkan risiko dari mati mengejut.

 

Tanda-Tanda Awal Masalah Jantung

Tanda #1: Lidah atau gusi menjadi bengkak atau sakit – berkemungkinan jantung kita ada masalah seperti lemak berlebihan, Injap jantung lemah atau saluran koronari tersumbat.

Tanda #2: Terasa kebas tangan kiri dan juga lengan – Jika sakitnya berpanjangan pada lengan tangan kiri ada kemungkinan anda akan diserang sakit jantung dalam masa terdekat. (Bagi perempuan sakit terasa pada kedua-dua belah tangan)

 Tanda #3: Lidah terasa tegang dan pendek.

Tanda #4: Rasa seronok teruja atau rasa bimbang tiba-tiba tanpa sebab.

Tanda #5: Rasa sakit pada dada (Ulu hati sedikit ke sebelah kiri) – biasanya terasa seperti dada sedang dihempap oleh benda berat.

Tanda #6 :Daripada sakit dada, rasa sakit mula merebak pada tangan, lengan, tengkuk, belakang, abdomen dan rahang

Tanda #7: Rasa tidak selesa pada dada seperti dipam angin penuh, atau rasa pedih.

Tanda #8: Batuk tiba-tiba dan berpanjangan atau terasa ada kahak dan sentiasa mahu berdehem.

Tanda #9: Rasa kepala berpusing tidak seimbang.

Tanda #10: Rasa keletihan sepanjang masa.

Tanda #11: Rasa loya dan tidak ada selera makan.

Tanda #12: Degupan jantung tidak menentu.

Tanda #13: Nafas terasa pendek.

Tanda #14: Berpeluh dengan tiba-tiba walaupun sedang duduk rehat atas kerusi.

Tanda #15: Membengkak pada bahagian seperti sendi-sendi di kaki atau abdomen.

Tanda #16: Saat-saat paling hampir pada serangan jantung biasanya membawa kepada keletihan atau tidak maya yang teruk.

 

Kepantasan anda mendapatkan rawatan mampu menyelamatkan nyawa anda. Kalau anda rasa anda masih muda, dan anda tidak akan mendapat serangan sakit jantung. Ketahuilah, bahawa anda telah membuat kesilapan yang besar kerana beranggapan seperti itu.

Menurut Majlis Kecergasan Kebangsaan, orang muda juga turut berisiko untuk mendapat serangan sakit jantung.

 

Ada Tak Vitamin Shaklee Untuk Membantu Pesakit Jantung?

Ya! Ada. Antara supplemen shaklee yang paling glamer untuk mereka yang ada masalah jantung adalah Omega Guard dan Vivix Shaklee.

Namun, jika anda berminat mengambil set lengkap, seperti yang ada di dalam gambar di bawah ini pun, boleh. 🙂

 

Set jantung shaklee

 

 

Peranan bagi setiap vitamin yang terdapat di dalam set sayangi jantung anda ialah:

  1. Vivix: Mengandungi sifat antioksidan dan resveratrol yang dipercayai dapat membantu merawat serangan sakit jantung dan bertindak sebagai anti-kanser
  2. Omega Guard: Membantu melancarkan darah, menghalang dari berlakunya pembekuan darah
  3. Vita-E Complex: Selenium yang terdapat di dalam Vita-E dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  4. Lecithin: Membantu dalam mengemulsi lemak
  5. Garlic Complex: Membantu bagi merendahkan tekanan darah
  6. ESP: Membantu menurunkan tahap kolesterol bagi mengelakkan sakit jantung
  7. B Complex: Membantu menurunkan stress
  8. Ostematrix: Kekurangan kalsium boleh menyebabkan risiko penyakit jantung dan regulasi jantung
  9. Sustained Release Vita-C Plus: Membantu menghalang dari pembekuan darah
  10. CoQ Health Plus: Melihara kesihatan jantung

 

kenapa kita perlukan coq10

 

Apakah CoQ10

Sel badan yang sihat memenuhi keperluan tenaga melalui proses phosphorylation  ATAU dengan menggunakan oksigen. Kita kan bernafas  dengan menyedut oksigen dan mengeluarkan karbon dioksida,jadi oksigen yang kita gunakan tu digunakan oleh sel badan yang sihat untuk menghasilkan tenaga.

Jadi CoQ10 bertanggungjawab untuk memastikan proses itu berjalan lancar. TETAPI, badan kita unik, apa yang berlaku jika KURANG OKSIGEN?

Jika kurang oksigen, sel badan kita TUKAR JALAN  lain untuk mendapat kan tenaga, kita akan  mendapatkan tenaga dengan membakar  gula atau proses glucolysis.

OK KER? TAK OK !!!!! 

Kalau badan kerap menggunakan  gula untuk mendapatkan tenaga, sel badan kita akan keliru.. Bila sel keliru, sel tidak akan berfungsi dengan baik menyebabkan perubahan genetic  dan seterusnya  menjadi SEL KANSER. !!!!! (Otto Warburg, M.D., Ph.D.,)

TAK TAKUT KER???? SEKARANG KANSER TAK DER EARLY WARNING TAU TAK,,, BILA DAH SEDAR,,, DAH MASUK STAGE 4 DAN KANSER TAK ADA STAGE 5.

Professor Brian Peskin membuat penemuan hebat. Orang yang berumur 30 KE ATAS  perlu mengambil  CoQ10 jika:

  • ada masalah kekurangan tenaga,,,,(letih , lesu,,, lepas sidai baju tidur separuh hari)
  • JANTUNG , orang yang mempunyai masalah jantung perlu mengambil coQ10
  • Penemuan terbaru prof  Brian ialah peranan coQ10  melindungi saraf dalam  pesakit Parkinson’s , Hungtington’s, Alzheimer’s, Freidreich’s ataxia  dan Lou Gehrig’s Disease)
  • coQ10 juga berperanan untuk melindungi kulit dari kerosakan dan byk digunakan dalam kosmetik untuk hilang kedutan .
  • orang yang mengambil STATINS (ubat mengurangkan  kolesterol)
  • wanita yang mengambil PIL PERANCANG KELUARGA kerana pil  dipercayai boleh blok penghasilan CoQ10

 

kebaikan coq shaklee

 

coq 10

 

TESTIMONI PENGGUNA YANG AMALKAN SET SAKIT JANTUNG SHAKLEE

 

Jadi, saya nak kongsikan dengan pembaca semua, testimoni customer kami yang mengalami lemah jantung.. Alhamdulillah, beliau dapat merasakan perubahan, selepas mengambil Omega Guard Shaklee..

” Before this, saya takleh duduk tempat sejut sikit, sure batuk.. mudah sangat berjangkit bila duduk dekat dengan orang batuk. Bila dah dapat batuk nak baik tu berbulan-bulan gak la.. Doktor cakap jantung saya lemah.. Alhamdulillah, after ambil Omega Guard, around 2 weeks, saya dah tak hadapi masalah semua tu lagi sampailah sekarang.. :-)”

 

 

testimoni sakit jantung

 

testimoni sakit jantung

 

Orderlah Set Jantung Sihat sekarang!

 

untuk beli online shaklee

 

MENTOR BISNES ANDA

  • Fatimah Bt Tony
  • Shaklee ID : 887938
  • No Telefon : 016-836 9246
  • Email : fatimahtony@amalansihat.com
  Disclaimer
  • Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
  • Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

1 thought on “Kenali 16 Tanda Serangan Jantung

Leave a Reply