Sakit Warga Emas

Set Keperluan Harian Shaklee

 

Bila usia dah meningkat, macam-macam penyakit yang hinggap. Bukan setakat penyakit, malahan masalah gigi tak de, sebab dah rosak pun banyak.. Teringat jugak perbualan dengan mak baru-baru ni.. “Semenjak gigi dah habis dicabut, mak macam susah nak makan. Makanan pun rasa tak seberapa nak sedap, berbanding masa ada gigi”.

Kesian mak.. tapi, saya gelak jugak, sebab mak kerap sangat ulang ayat yang sama, betapa dia kesal sangat sebab tak jaga gigi masa muda dulu. Sebab tu, mak selalu pesan, masa muda ni, jaga gigi elok-elok. Even anak saya yang baru umur 2 tahun pun, mak pesan jaga gigi elok-elok.. hehee..

Bila teringat kat mak, terus saya teringat, kami adik-beradik ada 8 orang semuanya. Kesemua kami anak-anaknya, menyusu badan. Jadi, tak hairanlah, kalau kalsium yang ada tersimpan pada tulang dan gigi mak di sedut oleh kami adik beradik melalui susu badan.. kesian mak.. huhuu. Sebab tu, saya selalu berikan Ostematrix dengan Advanced Joint Health Tablet untuk mak dan ayah, sebab kedua-duanya ada masalah sakit sendi jugak.

 

warga emas tidak sakit malahan lebih sihat

 

Proses penuaan pada warga emas ni telah menyebabkan perubahan badan mereka:

  • Mereka lebih mudah mendapat penyakit
  • Penyakit yang kecil menjadi kronik (atau mudarat)
  • Penyakit atau gejala penyakit atypical atau lain daripada biasa contohnya serangan jantung (heart attack) tidak berlaku sakit dada yang teruk tetapi dalam bentuk pitam, susah bernafas, sakit gastric, confused (atau bercelaru) dsb.
  • Multiple pathologies – banyak penyakit-penyakit berlaku sama-sama sekali dalam sekali gus.
  • Response teradap ubat yang diberi lebih perlahan

 

 

Berikut adalah antara jenis-jenis penyakit / masalah yang mungkin berlaku di kalangan warga tua :

  • Penyakit jantung termasuk – angina serta serangan jantung
  • Ganguan sistem penghadaman
  • Diabetis (penyakit kencing manis)
  • Permasalahan gigi
  • Penyakit mata
  • Kanser (semua jenis) terutama paru-paru, payu dara dsb.
  • Angin ahmar
  • Gangguan tidur (insomnia)
  • Permasalah ginekologi (sakit puan)
  • Penyakit parkinson
  • Gangguan pendengaran
  • Depression (kemurungan)
  • Dementia (nyanyuk)
  • Masalah kurang kawalan kencing (inkontinen urin)
  • Masalah jatuh – falls and instability

Jika anda ingin mencuba supplemen Shaklee untuk ibu ayah anda, anda boleh pilih:

 

Set cadangan untuk wanita, sesuai untuk wanita berusia 30-an dan ke atas

 

Set cadangan untuk lelaki, sesuai untuk lelaki berusia 30-an dan keatas
  1. Multivitamin and mineral vita-lea : support overall health
  2. Omega Guard : Help reduce cholesterol, maintain blood pressure, anti-inflammatory
  3. Ostematrix (calcium): support healthy bones and teeth
  4. Vivix: memperbaiki DNA, memperbaiki tenaga sel & membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti (kekebalan) dan sendi
  5. AJHT: Mengatasi masalah sakit sendi dan lutut terutamanya ketika mereka melakukan aktiviti harian dan ibadah
  6. Lecithin: Mengurangkan paras kolesterol
  7. Collagen Powder
  8. ESP – Soy Protein Isolate Powder

 

TESTIMONI

testimoni sakit warga emas

 

testimoni orang tua sakit darah tinggi

 

testimoni orang tua sakit

 

 

Berminat untuk mendapatkan vitamin untuk orang tua anda?

Orderlah Sekarang!

 

 

 

 

MENTOR BISNES ANDA

  • Fatimah Bt Tony
  • Shaklee ID : 887938
  • No Telefon : 016-836 9246
  • Email : fatimahtony@amalansihat.com
  Disclaimer
  • Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
  • Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

Leave a Reply