Kahwin Dah 10 Tahun Tapi Belum Hamil? Beristighfarlah

Kesuburan

Salam pagi jumaat. Hari ni nak share tips untuk hamil, dengan cara Nabi ajar. Moga bermanfaat yer. 🙂 Kebelakangan ini saya sering ditanya tentang tips untuk mendapatkan zuriat hasil perkongsian saya mengenai rakan saya yang BERJAYA HAMIL kali ke dua .

Tahniah saya ucapkan kepadanya dan sesungguhnya pengambilan supplement itu sekadar satu USAHA. Semuanya kembali kepada Allah untuk mengurniakan zuriat atau tidak.

 

Ramai mungkin terlupa yang zuriat juga adalah satu bentuk REZEKI daripada Allah kepada kita.Oleh itu, selain daripada USAHA secara fizikal, kita perlu sertakan dengan amalan kerohanian bagi memperkuatkan keikhlasan hati kita meminta kepada-Nya.

Satu artikel yang menarik daripada blog PakarHowTo mengenai TIPS mendapatkan zuriat cara Rasulullah SAW.

Satu artikel menarik di Harian Metro bertajuk ‘Hindari penyakit dengan bersedekah‘. Dalam artikel tersebut ada di nyatakan satu petua yang diajar oleh Nabi SAW agar mudah mendapat anak..Berikut ini saya kongsikan petikan daripada artikel tersebut untuk panduan bersama khususnya kepada mereka yang sukar untuk hamil.

Mengenai pasangan yang tidak mempunyai anak setelah bertahun-tahun mendirikan rumah tangga, Abu Hanifah meriwayatkan di dalam Musnadnya dari Jabir bin Abdullah r.a. bahawa seorang lelaki pernah datang kepada Nabi s.a.w bertanya:

“Ya Rasulullah!Sudah lama saya menikah, tapi belum dianugerahi seorang anak pun.”

 

Nabi SAW pun menjawab dengan sabdanya:

“Di mana (keadaan) engkau dengan banyak ISTIGHFAR dan banyak BERSEDEKAH kerana dua hal ini boleh menganugerahi buah hati (anak).”

Manusia hanya sekadar berusaha, tapi yang menentukan berjaya atau tidak ialah Allah.Sesungguhnya satu daripada kewajipan akidah seorang Muslim ialah terus berusaha dan berserah diri kepada Allah serta selalu berbaik sangka kepada-Nya. Yakinlah, Allah tidak akan pernah menciptakan satu penyakit yang tidak ada ubatnya.

 

Mungkin ada diantara kita yang berfikir ;

“Alaahhh, ni petua biasa saja.Takde bukti pun ianya berkesan.Lagipun apa kaitan antara istighfar dan sedekah dengan orang yang nak hamil?”

 

Kepada yang ada fikir macam tu, ingin saya nyatakan dengan jelas bahawa, setiap apa yang Nabi SAW ajarkan itu pasti tidak sia-sia. Pasti ada hikmah disebaliknya. Dan PASTI ADA KEJAYAAN! Yakinlah. Walaupun mungkin ia tampak macam petua yang sangat simple, tapi kalau anda amalkan dengan istiqamah dan yakin yang betul, saya pasti, anda akan dapat manfaatNya, insyaAllah.

 

Yang pentingnya, anda kena amal dengan niat dan yakin yang betul.Serta anda kena amal dengan istiqamah (secara berterusan, bukan sekejap buat, sekejap tak buat).

Jadi, perbanyakkanlah istighfar dan mohon keampunan pada Allah atas dosa-dosa yang telah dilakukan. Kemudian, banyakkanlah bersedekah (semata-mata kerana Allah Ta’ala). InsyaAllah, sampai masanya, Allah pasti akan tunaikan hajat murni anda untuk mendapatkan cahaya mata.

Sumber : pakarhowto.com

 

ADA TAK SUPPLEMEN SHAKLEE YANG SESUAI UNTUK TINGKATKAN KESUBURAN?

Ya. Untuk masalah kesuburan, bagi pasangan suami dan isteri, boleh ambil beberapa vitamin seperti Vivix, Vitamin E, Omega untuk suami, manakala, Vivix, GLA, B Complex dan Alfalfa untuk isteri.

 

Adakah ia terlalu banyak?

Jika bagi anda ia terlalu banyak, saya cadangkan anda dan pasangan untuk memilih yang basic seperti Vivix untuk di kongsi bersama, dan untuk isteri perlu ambil GLA dan B Complex. Sebab, benih akan di tanam di dalam rahim anda. Rahim anda perlu di bajai dengan nutrisi yang cukup bagi menghasilkan zuriat yang sihat. 🙂

Klik untuk buat pembelian secara online

 

Bagi setiap pembelian vitamin melalui blog fatim, anda layak untuk mendapat tunjuk ajar cara pengambilan vitamin yang betul dan konsultasi sepanjang pengambilannya, daripada saya.

 

TESTIMONI

Testimoni #1

Artikel Menarik Untuk Mereka Yang Dah Lama Berkahwin Dan Belum Ada Anak → Akhirnya isteri berjaya hamil, selepas mencuba set kesuburan shaklee

 

Testimoni #2

 

BAGAIMANA NAK MEMBELI VITAMIN UNTUK TINGKATKAN KESUBURAN SUAMI ISTERI SHAKLEE?

Untuk Belian Atas Talian, Boleh KLIK DI SINI. Penghantaran akan di buat oleh Shaklee melalui Gdex.

 

 

MENTOR BISNES ANDA

  Disclaimer
  • Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
  • Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
 
  • Disclaimer : Ini adalah supplemen. Ia cuma membantu  untuk meningkatkan kesihatan tubuh anda bermula dari dalam. Dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu, jika ada sebarang kemusykilan.
  • Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 

Leave a Reply