Ketahui Kepentingan Resveratrol Dalam Membantu Kesihatan Jadi Lebih Baik

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua … Pernah dengar resveratrol?

Di dalam bahan vivix, terdapat 4 bahan utama iaitu, Muscadine Grape, Puprle Carrot, Elderberry (Sambucus Nigra) & Polyganum Cuspidatum.  Adakah ini disebabkan resveratrol berfungsi sebagai anti-penuaan? hehee

Jom kita berkenalan dengan resveratrol. ūüôā

 

Apakah Resveratrol?

 

vivix resveratrol shaklee

 

Menurut (www.resveratrol.com),  Resveratrol merupakan antioksidan yang kuat yang dihasilkan oleh beberapa tumbuhan bagi tujuan untuk melindungi tumbuhan tersebut dari tekanan alam sekitar. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

 

Tumbuhan yang menggunakan pestisid dan herbisid biasanya tiada atau kurang menghasilkan bahan ini kerana mereka dilindungi oleh racun perosak tersebut.

 

Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang. 

Menurut American Cancer Institute, rasveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protein yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

 

Resveratrol Bantu Rencatkan Penghasilan Sel Kanser Payudara Dan Prostat

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

 

Anggur Muscadine Lebih Tinggi Resveratrol Berbanding Anggur Jenis Lain

Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur-anggur jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan anti-tumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.

 

Kajian Menunjukkan Resveratrol Bantu Pesakit Kencing Manis

Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.

 

Resveratrol Sebagai Ejen Anti-Penuaan Dan Bantu Kesihatan Kardiovaskular

Resveratrol juga terkenal sebagai ejen anti-penuaan. Dalam kajian oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, resveratrol melindungi kulit serta melambatkan kesan penuaan kulit dan lain2 kesan penuaan pada kulit.

Resveratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‚Äėkolesterol¬†baik‚Äô dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan¬†jantung.

Masyarakat di Barat mengambil wain merah untuk mendapatkan sumber resveratrol, namun kajian terbaru menunjukkan kesan alkohol pada wain boleh memberi kesan kepada golongan tertentu.

 

Vivix Pilihan Terbaik Kerana Ia Selamat Dan Halal Berbanding Wain

Jadi sebagai alternatif yang selamat dan halal, untuk resveratrol ini, Shaklee telah mengeluarkan produk yang sangat bagus, VIVIX yang mana:-

 • Satu sudu teh Vivix mengandungi resveratrol yang bersamaan dengan 100 gelas wain merah (jangan minum wain, haram!)
 • 2500 kajian yang diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam Vivix
 • Vivix adalah¬†10 kali lebih power¬†dari resveratrol semata-mata

 

Siapakah yang patut mengambil vivix?

siapa perlukan vivix shaklee

 • Warga emas
 • Mereka yang mempunyai risiko kanser
 • Mereka yang dikatakan ada keturunan kanser
 • Mereka yang menghidap diabetes jenis 1
 • Mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit
 • Mereka yang tua sebelum masanya
 • Merekayang tinggi kolesterol dalam darah
 • Mereka yang berisiko sakit jantung

 

BAGAIMANA CARA NAK ORDER VIVIX SHAKLEE?

Mudah sahaja. Cuma perlu klik DI SINI untuk buat belian atas talian atau boleh whatsapp fatim di 011-3201 4534 | 011-3322 6140

 

beli vivix online

 

Pengedar Shaklee Bintulu, Sarawak.

 • Berminat nak beli produk Shaklee?
 • Berminat nak Join Ahli Shaklee?
 • ūüďĪ Whatsapp: 011-3201 4534
 • ‚úČ Gmail: fatimahvitamin@gmail.com
  #pengedarshakleebintulu #ShakleeMalaysia #Shakleereadystock

1 comment for “Ketahui Kepentingan Resveratrol Dalam Membantu Kesihatan Jadi Lebih Baik

Leave a Reply