Semua orang pernah masuk blog akak ni, fatim rasalah kan, mesti pernah dengar pasal vivix, betul tak? Biasanya, mereka-mereka yang ada masalah buah pinggang, yang akan selalu beli vivix.

Tapi kan, anda tahu tak, vivix ada mengandungi 15 polifenol yang sangat baik untuk kesihatan. Bahkan, ia juga baik dalam membantu mencegah daripada penyakit-penyakit yang merbahaya. Antara polifenol yang ingin fatim kongsikan pada anda hari ini adalah asid elagik.

Asid elagik adalah antara komponen yang paling tinggi dalam beberapa buah termasuklah anggur muscadine.

 

 

Apakah asid elagik? .

Asid elagik adalah bahan kimia semula jadi yang berlaku (daripada proses fitokimia) dan ia juga boleh dihasilkan sebagai produk pecahan fitokimia yang lebih besar dipanggil ellagitannins dalam usus anda. Banyak tumbuhan mengandungi beberapa asid elagik.

Selain delima, makanan dengan tahap asid ellagik yang agak tinggi termasuk strawberi, beri hitam, raspberi, kranberi, walnut dan pecans.

Melalui kajian makmal, ellagic acid didapati menghalang pertumbuhan sel kanser dan menyahaktif bahan kimia penyebab kanser. Tindakannya adalah dengan bergabung dengan bahan kimia penyebab kanser dan “mengisyaratkan” sel-sel kanser daripada terus tumbuh. Dari segi perubatan, ellagic acid digunakan untuk mencegah kanser dan merawat jangkitan virus dan bakteria.

 

Dalam banyak kajian mendapati: 
#1. Asid elagik mempunyai ciri-ciri anti kanser di mana ia bertindak sebagai antioksidan yang menyebabkan kematian sel kanser

#2. Asid elagik seolah-olah mengurangkan kesan estrogen yang mana menggalakkan pertumbuhan sel-sel kanser payudara.

#3. Terdapat juga kajian bahawa ia boleh membantu hati untuk memecahkan atau mengeluarkan beberapa bahan penyebab kanser dalam darah.

#4. Dalam kajian ke atas haiwan mendapati asid elagik boleh menghalang pertumbuhan tumor pada kulit, esofagus dan paru-paru dan juga ketumbuhan lain yang disebabkan oleh karsinogen.

#5. Satu kajian baru-baru ini mendapati asid elagik boleh bertindak terhadap bahan yang membantu tumor untuk membentuk salur darah baru.

#6. Penyelidik Itali pula melaporkan asid elagik berkesan untuk mengurangkan kesan sampingan kemoterapi pada lelaki dengan kanser prostate.

 

Anggur Muscadine Mengandungi Asid Elagik.

 

Asid elagik merupakan salah satu komponen penting dalam anggur muscadine. Dan anggur muscadine pula adalah merupakan bahan utama yang terdapat di dalam vivix.

Jadi, berbaloi kan bila anda beli vivix shaklee. Hanya dengan mengamalkan sekali sehari, dan dapat digunakan selama sebulan, anda sudah membantu diri anda dan orang yang anda sayang untuk mencegah dari penyakit pembunuh utama.

 

Klik untuk buat pembelian sebotol vivix.
 

MENTOR BISNES ANDA

  • Fatimah Bt Tony
  • Shaklee ID : 887938
  • Whatsapp / BIP : 011-3201 4534 | 016-836 9246
  • Email : fatimahvitamin@gmail.com
  Disclaimer
  • Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
  • Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
 
  • Disclaimer : Ini adalah supplemen. Ia cuma membantu  untuk meningkatkan kesihatan tubuh anda bermula dari dalam. Dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu, jika ada sebarang kemusykilan.
  • Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Leave a Reply