[TESTIMONI] Kanser Tahap 2 Kembali Beransur-Ansur Pulih

By | April 2, 2019

 

 

Alhamdulillah wa syukurillah…


Inilah cinta hati sya dan adik beradik, satu satunya keberkatan doa yang kami ada sehingga sekarang. Disebalik senyumannya, siapa sangka mak merupakan cancer survivor… disebalik seraut wajah yang mulus itu juga terselit pelbagai kedukaan dalam memikul tanggungjawab sebagai emak dan ayah kepada kami 4 beradik..terutama buat adik bongsu kami yang sekolah lagi

Oktober 2012 merupakan detik paling getir apabila mak kehilangan kekasih hatinya secara mengejut.. siapalah kite sebagai hamba untuk mempersoalkan ajal dan maut.. hanya doa menjadi iringan… hamba redho ya Allah…

 

Benjolan Saiz 20 Sen Di Sahkan Kanser
Tidak setakat itu, mak diuji sekali lagi apabila disahkan menghidap kanser payudara tahap 2 seusai habis idahnya.

Waktu itu, bagaikan dihempap langit runtuh apabila benjolan sebesar 20sen di bahagian dada kiri disahkan positive sel kanser…Al maklumlah mak memang tiada masalah kesihatan yang lain. Mak kelihatan tenang menerima kebenaran itu.. namun disebalik ketenangan wajahnya tetap terselit kesedihan dan kehampaan.

Hanya Allah sahaja mengetahui apa yang dialami beliau.. hendak mengadu, hilang sudah tempat mengadu.. pada anak2? kekuatan perlu ditunjukkan agar tidak menyedihkan anak2 pula.betapa kuatnya semangatmu mak.jagakan mak buat kami Ya Allah.

 

Rawatan Di Hospital

Setelah beberapa rawatan dan ujian dilakukan di beberapa hospital dan keputusan adalah tetap sama…

Akhirnya akur dengan qada qadar Allah, mak bersetuju menjalani pembedahan mastektomi sepenuhnya di bahagian dada kiri…sedih hati kami melihat keadaan mak.. Ya Allah kuatkan mak dalam menghadapi ujianMu.. Setelah itu, bermula lah episod mencabar buat mak selepas pembedahan…

 

Mula Amalkan Shaklee Untuk Cepatkan Luka Pulih

Dari pemakanan, luka pembedahan, aktiviti harian semua kami jaga.. diperkenalkan dengan shaklee buat mak selepas pembedahan adalah ostematrix bagi penyembuhan luka dengan baik.. alhamdulillah elok dan cantik lukanya.

 

Bermulanya Kemoterapi Dan Radioterapi

Apabila mula kemoterapi dan radiotherapy keadaan mak makin lesu.. rambut dah mula gugur, otot2 dan sendi tak berapa nak kuat sehinggakan terpaksa solat duduk.. tiada nikmat Allah yang dapat kite dustakan..

Dimasukkan ke wad kerana tdak cukup darah.. sungguh2 diuji.. ampunkan mak Ya Allah… ada juga mulut2 bawang kata2 mak yang agak keterlaluan.

 

Bermula Amalkan Set Penuh Kanser Shaklee

Setelah habis kemoterapi dan radiotherapy sebanyak 15 sesi.. Masa tu birthday mak tak silap masa tu.. hadiahkan mak vivix… terharu mak kata.. sebab kami sayang mak tau… selepas tu mak ikhtiar dengan mencuba full set kanser. almaklum la kan immunity rendah dan kesan dari rawatan pula buat mak lemah dan pucat.

 

Bebas Kanser Selepas 6 Tahun Amalkan Shaklee

Alhamdulillah mak saya kuat dan mak dapat hadapinya. Sekarang setelah 6 tahun mengamalkan set kanser, doktor sahkan mak bebas kanser.terima kasih Allah.

Sehingga sekarang mak sayang sangat2 pada vivixnye tu. Tanpa vivix mak tak happy katanya.. hihi doakan mak sihat ye semua.. tak kenal maka tak cinta tau.

Mak kata sharing2 ni boleh bantu orang yang senasib dengannye… terima kasih shaklee bawa harapan baru buat mak.

………………………………………..

 

Menarikkan? Berminat?

 

BAGAIMANA CARA SAYA NAK ORDER SET PREMIUM UNTUK KANSER SHAKLEE?

Mudah je. Cuma perlu klik pada butang di bawah, untuk buat belian atas talian. Cara pengambilan vitamin saya akan ajar selepas pembelian di buat, eksklusif untuk customer saya sahaja.

 

Klik gambar ini untuk membuat pembelian secara online

 

 
  • Fatimah Bt Tony
  • Shaklee ID : 887938
  • Whatsapp atau Telegram : 011-3201 4534
       

Leave a Reply