Tips Hilangkan Rasa Serabut Dan Mudah Sentap

Set Stress Shaklee

Pernah tak awak rasa serabut, sentap, stress dan rasa nak marah sangat?

Kalau pernah, jangan risau. Itu normal.

Bila kita ada emosi macam tu, kita sebenarnya berada dalam gelombang beta yang tak seimbang.

Jika dibiarkan boleh buatkan kita dalam zon bahaya.

Ermmm 🤔.

Kita kena berusaha untuk berada dalam keadaan tenang dan kawal fikiran kita.

Sebab dalam keadaan tenang, frekuensi otak kita mula akan turun ke gelombang Alpha.

Gelombang Alpha ni penting sangat. Bukan untuk orang bisnes je tapi untuk semua manusia.

Kenapa Alpha penting?

+ jiwa kita jadi tenang
+ dapat khusyuk masa beribadat
+ jadi kreatif
+ tingkatkan sistem imun badan kita

Macam mana nak capai gelombang alpha ni?

Dengan teknik pernafasan dan juga amalkan Cinch Tea Mix.

Ikut kajian, kandungan dalam cinch tea iaitu L-theanine galakkan aktiviti otak ke tahap Alpha. Ia buat kita lebih tenang dan fokus.

So apalagi jom start minum cinch tea. Ramadhan pun dah dekat. Masa bulan Ramadhan nanti, boleh minum selepas berbuka puasa dan sebelum pergi terawih. Nak bawak ke masjid pun boleh. Sebagai energy booster juga. Al maklum dah puasa seharian dengan kerja harian lagi, mesti terasa penat kan?

Yesss. Cinch Tea Mix bukan setakat buatkan awak dapat berada dalam gelombang alpha, tapi boleh stay up untuk tahajud juga!

 

MENTOR BISNES ANDA

  • Fatimah Bt Tony
  • Shaklee ID : 887938
  • Whatsapp : 011-3322 6140
  • Email : amalansihat@yahoo.com | fatimahbttony@gmail.com
       

1 thought on “Tips Hilangkan Rasa Serabut Dan Mudah Sentap

Leave a Reply