Cara Makan Set Kurus Shaklee

Memandangkan ramai yang berminat bertanyakan pasal vitamin set kurus shaklee ni, meh saya share dengan anda, sebuah testimoni daripada seorang sahabat saya ni. Testimoni ni memang best sangat. Kalau rasa macam tak betul je cara sebelum ni, boleh ubah semula. jangan risau.. selagi keinginan anda tu masih kuat nak kurus, melakukan perubahan yang sedikit, pasti… Read More »

78 Tips Kurus Yang Mudah

  Tips # 1 : Terapi Air Minum 8-10 gelas air. Terlalu banyak air akan melarutkan elektrolit ke dalam sel darah, manakala kuantiti yang sedikit pula menyebabkan dehidrasi. Sebaik-baiknya minum air pada kuantiti yang mencukupi Tips # 2 : Hadkan Garam Termasuk menjauhi makanan ringan. Sayangilah buah pinggang anda dan hadkan pengambilan garam dalam makanan… Read More »

Penyakit Tulang Dan Cara Mengurangkan Kesakitan

Saya pasti jika anda berjalan-jalan di shopping mall ke, market ke, pasti kadang-kadang mata kita akan tertumpu pada seseorang yang kita rasa agak ‘pelik’. Kenapa pelik? Adakah sebab pergerakkan kakinya tak seperti orang normal? Atau badan seseorang tu bongkok tak seperti orang lain?  Ada sebab-sebab lain. Sedar tak anda, bahawa orang-orang yang anda nampak seperti… Read More »

Performance Drink Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. 🙂 Apa khabar pagi ni? Memandangkan musim sekarang, dengan keadaan pencemaran udara yang agak tinggi dan merbahaya, cuaca panas yang agak membimbangkan, memang tidak elok untuk kesihatan. Lebih-lebih lagi jika seseorang itu memang ada masalah kesihatan, lagilah tak sesuai. Namun, Shaklee ada satu produk yang sangat terkenal sebagai minuman yang… Read More »

Perut Anda Buncit? Cuba Ini Untuk Kempiskannya

Perut buncit macam perempuan mengandung? haha.. jangan terkejut, kalau ada orang boleh fikir anda sedang mengandung, walaupun, anda cuma ada masalah perut buncit. Masalah perut buncit ni, bukan hanya berlaku pada pasangan yang dah kahwin yer.. even wanita bujang atau lelaki bujang pun ada masalah perut buncit. Kebiasaanya, masalah perut boroi ini, berlaku jika anda… Read More »

Telur Kurangkan Risiko Kanser Payudara

Sudahkah anda makan telur hari ini? 🙂 Pernah kah anda mendengar, amalan makan telur setiap hari, boleh membantu anda kurangkan risiko mendapat kanser payudara sebanyak 44%. Penyakit kanser payudara bukan sahaja untuk wanita, bahkan lelaki juga turut berisiko untuk mendapatnya. Jadi setakat makan 1-2 biji telur setiap hari, pasti lah sangat berbaloi, betul tak?  … Read More »

Testimoni Slip Disc Dan Prolong Period

  Assalamualaikum wbt. Saya Siti Roziana Bt.Alias, berumur 33 tahun dan merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya seorang WAHM dan kini menetap di Puchong. Saya mempunyai masalah slip disc dan prolong period.   Saya seorang yang agak aktif ketika di universiti dahulu. Bola jaring, kayak dan aktiviti rekreasi lasak menjadi pilihan ketika itu.… Read More »